Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 16 oktober 2015

Het wagenpark van de oudste spruit

Onze oudste spruit heeft een heel wagenpark. Het begon allemaal toen hij 1 jaar werd. Hij kreeg een loopauto en een loopkar. Nu hij laatst voor zijn derde verjaardag een fiets met zijwieltjes kreeg, staat de teller van het wagenpark op 9. En dan heb ik het nog geeneens over zijn speelgoedautootjes. 

Het totale wagenpark van onze spruit bestaat uit een loopauto, loopkar, driewieler, tractor inclusief kar, een loopfiets, een Pucky, een looppaard, een skateboard en tot slot een fiets met zijwieltjes. Het erge is eigenlijk dat alles behalve de loopauto, tractor, skateboard en Pucky nauwelijks gebruikt wordt. 

ondeugende spruit wagenpark loopauto

1. De loopauto staat binnen en daarmee scheurt hij dagelijks rond de tafel.

2. De loopkar heeft hij nauwelijks naar omgekeken, maar nu zijn jongere broertje deze gaat gebruiken wilt hij ook opeens met de loopkar aan de slag. 

3. De driewieler inclusief duwstang schafte ik aan tijdens de zwangerschap van de tweede spruit. De oudste is nogal een doener (lees: rent gewoon overal naar toe) en ik zag dit als het perfect hulpmiddel om samen met hem te wandelen. Helaas zag hij dit absoluut niet zitten en deze staat dan nu ook te wachten op zijn jongere broertje. 

ondeugende spruit wagenpark tractor

4. De tractor met kar kochten we voor een appel en een ei op een rommelmarkt. Hier crost meneer door de hele tuin. Trappers worden niet gebruikt, hij heeft de voorkeur om op de punten van zijn tenen zichzelf vooruit te krijgen. 

ondeugende spruit wagenpark loopfiets

5. De loopfiets is een spontane aankoop van papa. De oudste heeft geen idee wat hij ermee aanmoet. Hij loopt er wel eens mee, maar dan gaat hij niet met zijn billen op het zadel zitten. Met een slakkengang maakt hij zich voort en na 5 minuten mag ik de loopfiets dragen. 

6. De Pucky ( 2 wielen voor en 2 wielen achter) is een aanschaf van marktplaats en is echt een topper. Gespot bij een vriendje en hij was verkocht. Zijn knieën komen nu bijna tot aan zijn oren wanneer hij erop zit, maar dat mag de pret niet drukken. 

ondeugende spruit wagenpark fisher price

7. In de kringloop spotte ik een retro Fisher Price paard op wielen en deze kon ik niet laten staan. Hier ben ik zelf dus geheel schuldig aan... 

ondeugende spruit wagenpark skateboard

8. Maar vriendlief is schuldig aan het skateboard. Zo vader, zo zoon!

ondeugende spruit wagenpark fiets


9. En tot slot voor zijn verjaardag een fiets met zijwieltjes. Hij gaat er vol trots op zitten, rinkelt met zijn bel en loopt zelfs rondjes met de fiets aan zijn hand in de tuin. Echter gaat het waarschijnlijk nog even duren voordat hij beseft dat hij op het zadel moet gaan zitten met zijn voeten op de trappers en dan vooruit zien te komen. We zijn nu enkele dagen aan het oefenen, maar tot nu toe heeft het alleen nog maar een zere rug opgeleverd en dan heb ik het niet over die van de spruit. 

Heeft jullie spruit ook zo een groot wagenpark? 
(zeg alsjeblieft dat ik niet de enige ben!)


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'2 opmerkingen:

 1. Dat is heel wat zeg! Ik vind die zwarte auto echt superleuk. Mijn kinderen hebben nu alleen nog een fiets!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Patricia,

  ik ben op zoek naar het fisher price paard. Is er een kans dat je dit wil verkopen?
  Mvg,
  Tom

  BeantwoordenVerwijderen