Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 28 oktober 2015

DIY Herfst in een potje

Omdat wij zo lekker aan het genieten zijn van de herfst, halen wij de herfst graag naar binnen. Vorige week gingen we al aan de slag met dennenappels, vandaag is het tijd voor de andere herfst spulletjes die de oudste spruit bij elkaar sprokkelde. Kijk je mee?

ondeugendespruit herfst


Onze oudste spruit vindt het heerlijk om buiten te zijn. Als het even kan maken we dan ook een flinke wandeling bij het strand of in het bos. Nu het herfst is vind ik het extra genieten in het bos en onze spruit gelukkig ook. 
De oudste rent hard door de bladeren heen en al het moois wat de bomen op de grond laten vallen, raapt hij op. Zijn jaszakken zitten na een wandeling dan ook vol met nieuwe vondsten. Deze vondsten worden (bijna) allemaal mee naar huis genomen. Natuurlijk is het sneu om al zijn vondsten weg te moffelen, dus ik zocht er een leuk plekje voor. 

Enige tijd geleden schreef ik een blogpost over cadeautjes in potje. Vandaag stop ik de herfst in een pot.

ondeugendespruit herfst potje DIY

Benodigdheden:
* glazen pot (zonder reliëf op de pot kan je het beter zien)
* herfst vondsten uit het bos
* eventueel klein speelgoed van je spruit of kleine lichtjes.


ondeugendespruit herfst potje DIY

Probeer nu een leuke setting te maken in de pot met de herfst vondsten. Gebruik bijvoorbeeld mos als bodembedekker en gebruik stukken boomstam om hoogte te krijgen. Als je dan een basis hebt gecreëerd in de pot, kan je met je kleinere herfstvondsten de pot afmaken. Je kunt dan denken aan eikeltjes, besjes, bladeren, kastanjes en dennenappels. 

Als alles nog heel erg nat is, doe je er slim aan om het eerst goed te laten drogen. Dan gaan de beestjes (die je misschien wel hebt meegenomen) ook een andere huis zoeken. Als je blaadjes wilt laten drogen dan kan je dit het beste doen in een tijdschrift en er vervolgens iets zwaars op te zetten. Zo drogen de bladeren mooi op en krullen ze niet.

Beslis van te voren wel of dat je pot van alle kanten kunt bekijken of dat je de pot bijvoorbeeld in een hoekje zet. Zo krijg je een mooier eindresultaat.  


Veel plezier!LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten