Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 22 oktober 2015

DIY Dennenappels

Onze oudste sleept alles van buiten mee naar binnen. Daardoor liggen er dus ook al enige tijd dennenappels bij ons in huis. Ze hebben decoratief in een schaal gelegen en de spruiten hebben ermee gespeeld. Nu vond ik het de hoogste tijd om er een leuke DIY mee te maken. De oudste spruit en ik gingen samen aan de slag!

ondeugende spruit DIY dennenappels mobiel


Benodigdheden:

* dennenappels
* verf
* oude kranten
* kwasten
* schort voor je spruit (en misschien ook wel voor jezelf!)
* touwtje
* stok 
* schaar


ondeugende spruit DIY verven

Aan de slag! Zelf heb ik maar een paar kleuren verf, door deze te mengen heb ik een paar trendy kleurtjes gecreëerd. Zo hoef ik niet de laatste trend kleuren aan te schaffen. Daarnaast is ook nog eens heel leuk en leerzaam om samen met je spruit kleuren te mengen. 

Als je tijd over hebt is het misschien wel leuk om je spruit zelf aan de slag te laten gaan met de restjes verf die je over hebt. Hier heeft onze oudste spruit alles tot bruin gemengd.


ondeugende spruit DIY verven

De dennenappels hoeven niet volledig geverfd te worden. Het geeft al een heel leuk effect als je de openstaande schudden aan de puntjes een beetje verft. De oudste spruit vond het veel te leuk om te verven en hij zorgde ervoor dat de dennenappels helemaal ondergedompeld werden. 

Als je trouwens toch bezig bent, is het ook leuk om je spruit met de dennenappel zelf te laten stempelen om een vel papier. Dat geeft een heel leuk effect.

Als je alle dennenappels samen met je spruit hebt geverfd moet je ze laten drogen. Wanneer ze droog zijn ga je aan de slag met de stok en het touw. 
Mijn ervaring is dat dit meer iets is om zelf te doen, dan samen met je spruit van 3 jaar. Knip een stuk van het touwtje (zo lang als jij zelf wilt) en bevestig beide uiteinden, aan de uiteinden van de stok. Zo kan je de stok ophangen aan een haakje. Daarna knip je meerdere stukjes touw en daarvan knoop je een uiteinde van de dennenappel en het andere uiteinde van de stok. Als je alle dennenappels hebt opgehangen ben je klaar!


Veel plezier!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking:

  1. Ik vind ze erg mooi! Niet moeilijk bovendien. Echt een hele leuke DIY! Ik zou ze niet eens verven.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen