Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 20 oktober 2015

DIY blokken

Dit is zo een leuke en makkelijke DIY! Kijk snel verder hoe jij de oude blokkendoos van jouw spruit kan omtoveren tot een hippe blokkendoos!

Je hebt er niet veel voor nodig. Het enige van je nodig hebt zijn houtenblokken. Mocht je deze nog niet in de speelgoed collectie van je spruit hebben, dan zou ik je aanraden om eens in de kringloopwinkel bij jou in de buurt te kijken. Ik kom regelmatig in de kringloopwinkel en daar staat regelmatig een verlaten doos met blokken te wachten op een nieuwe eigenaar. Voor een paar centen tik je deze zo op de kop.Als je in het bezit bent van een blokkendoos, dan is het enige wat je nog nodig hebt een merkstift en een beetje creativiteit. Een merkstift is wel in elk huishouden te vinden en anders koop je er één bij de boekhandel bij jou in de buurt. Mocht je meer kleur willen dan kan je uiteraard de viltstiften van je spruit pakken.

ondeugendespruit blokkendoos blokken DIY

Nu je alles in huis hebt kun je aan de slag. Zelfs ben ik eerst met de blokjes gaan stapelen en kijken of ik er leuke figuurtjes mee kon maken. Ze maakte ik een huisje, fantasie poppetjes en een paddenstoel. Toen ik dat eenmaal had gedaan, ben ik met aan de slag gegaan met de merkstift. Streepjes, stipjes, vierkantjes, het maakt allemaal niet uit. Eenmaal bij elkaar geeft het een leuk effect.


Als je geen vaste hand hebt is het een idee om bijvoorbeeld rechte lijnen eerst af te plakken met een stukje tape. Dan kan je het makkelijker inkleuren en dan maakt een kleine uitschieter niet zo heel veel uit.

De oudste spruit was helemaal bij met zijn 'nieuwe' blokken en speelt nu weer enthousiast met zijn 'oude' blokken, die voorheen achter in de kast waren gepropt. Win win situatie! 

Veel plezier! 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

4 opmerkingen:

 1. Oh bij mijn ouders thuis staat nog onze oude blokkendoos. Misschien ook eens pimpen voor de kinderen, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkelijk een top idee! Je kunt denk dat ik ook nog met washi tape en zo aan de slag!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met washi-tape zou je inderdaad ook hele leuke blokken kunnen maken!

   Verwijderen