Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 21 oktober 2015

Consultatiebureau: ogentest!

De oudste spruit is 3 jaar geworden. Dit hebben we feestelijk gevierd. Het feestje is helaas voorbij, 3 jaar worden betekend namelijk ook dat je naar het consultatiebureau moet....

ondeugendespruit consultatiebureau ogentest
Piratenbril consultatiebureau


Nu kom ik nog regelmatig bij het consultatiebureau, want de jongste is net 1 jaar geworden en tijdens het eerste jaar loop je de deur plat voor mij gevoel. Eigenlijk is het voor mij elk hetzelfde, alleen de ene keer wel een prik en de andere keer niet... Ik moet ook toegeven dat ik het blauwe boekje wel altijd trouw meeneem (ok, ik ben het wel eens vergeten...) maar ik heb er nog nooit in gelezen. 

Zo had ik ook wel een van de ogentest gehoord, maar ik had geen idee wat ze daarmee precies bedoelde. Toen de arts van het consultatiebureau het blauwe boekje opende en de informatie liet zien, moest ik even achter mijn oren krabben. Had ik mijzelf moeten voorbereiden op dit bezoek? Had ik mijzelf moeten inlezen? Had ik met mijn spruit moeten oefenen? 
ondeugendespruit consultatiebureau ogentest
Afbeeldingen consultatiebureau

Gelukkig werd er niet verder op ingegaan door de arts en ze ging aan de slag met de ogentest. Eerst moest hij de plaatjes uit het boek benoemen. Dit deed hij keurig en als moeder was ik uiteraard trots. Maar deze trots maakte als snel plaats voor grote vraagtekens???

Na het benoemen van de plaatjes uit het boekje, moest hij op een flinke afstand van het bureau op een krukje gaan zitten.  Hij moest dezelfde afbeeldingen benoemen, die nu te zien waren op een scherm. Voor deze oefening kreeg hij een piratenbril op. Met deze bril is één oog afgedekt en kon hij met de andere kijken. Vervolgens draaide de arts de bril om en deze de test nog een keer. (Gelukkig liet hij deze bril zitten, dat scheelde weer.)
 
Bij beide ogen ging het bij de grotere afbeeldingen goed, maar toen ze iets kleiner werden benoemde hij ze niet meer. 
Geen zin meer? Of zag hij het echt niet? 
Daar zit je dan als moeder met je spruit.... en nu?

Helemaal niets zei de arts. Over 3 maanden terug en de test nog eens doen. Het hoeft namelijk niets te zijn...

Is jou ook zoiets overkomen? En hoe liep het af?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


2 opmerkingen:

  1. Ja, hier ook gedaan in juni en in september nog een keer. Was na eerste keer echt boos door opmerkingen van de verpleegkundige, dat ze er een spelletje van maakte en 'als je nu niet oplet, dan....' Bleek de plaatjes waren geen probleem en tot en met de tweede rij ging goed, de tweede keer. Echter moet het minimaal tot de derde dus heb over twee weken een dubbele afspraak in ziekenhuis.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Spannend! Bij ons was de arts er erg luchtig over, maar toch blijft het in mijn hoofd zitten. Afwachten maar.... Succes in het ziekenhuis!

      Verwijderen