Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 26 oktober 2015

4 x 4 = 16 en auto's op het strand!

Van de week kreeg ik de vraag; gaan jullie aanstaande zondag ook naar de 4 x 4 in Rockanje? Hier wist is geen antwoord op te geven. Wat is 4 x 4? Dat het antwoord 16 is wist ik, maar dit paste niet bij de vraag. Gelukkig werd de verbaasde blik in mijn gezicht afgelezen en als snel kwam de uitleg. Het ging om grote auto's met vierwielaandrijving op het strand.


ondeugendespruit 4 x 4 rockanje

Aangezien de mannen de meerderheid hebben in ons gezin trokken we er zondag op uit. Op naar de 4 x 4 in Rockanje. Het weer was fantastisch en toen ik de glimlach op de gezichtjes van de spruiten zag, was ik ook fan. Een grote zandbak met heuvels, gemaakt door graafmachines en shovels. Zet er een aantal 4 x 4 auto's op en het feest kan beginnen.


ondeugendespruit 4 x 4 rockanje

Je kan het zo gek niet bedenken of het reed rond op het strand van Rockanje. Van oude tot nieuwe, van grote tot kleine, van echte fanatiekelingen tot mensen die met hun P.C. Hoofttractor een 'proefritje' kwamen maken.
Die laatste waren natuurlijk het leukst om naar te kijken, want de meeste hadden namelijk geen idee hoe ze het mulle zand met hun tractoren moesten bedwingen. Zo stonden ze aan de start een selfie te maken met hun glanzende bolide en 500 meter verder stonden ze onverbiddelijk vast met het zand tot onder hun oksels.


ondeugendespruit 4 x 4 rockanje

Zij waren echter niet de enige die vast kwamen te zitten in het zand. Dit bleek, voor mij als leek, onderdeel van dit hele evenement. Vast komen te zitten betekend wachten tot dan men wordt voortgetrokken door een andere 4 x 4 en als er niemand in de buurt is, pak je je schep uit de auto en begin je alvast met graven.

De spruiten vonden het fantastisch en zij waren niet de enige wat het strand liep vol. Als dus iemand de volgende keer aan mij vraagt; ga je mee naar de 4 x 4? Dan geef ik als antwoord; ja!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten