Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 10 september 2015

We zijn uit de gooifase

De oudste spruit is bijna 3 en ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik denk dat we uit de gooifase zijn. Nadat hele kasten zijn leeg getrokken, bakken zijn omgekieperd en speelgoed werd gebruikt als crash test dummies, wordt er nu echt gespeeld met speelgoed. De mooiste creaties worden gemaakt van Duplo blokken en liggen de viltstiften niet meer door de hele kamer, maar wordt er serieus getekend op het papier. Hier en daar nog wel eens een kleine uitschieter naar de tafel, maar dat mag de pret niet drukken.

ondeugendespruit gooifase

De oudste spruit was al jong erg enthousiast in zijn spel. Onderhandse- en bovenhandse worpen oefende hij dagelijks. Het maakte hem niet heel veel uit met welk speelgoed dit was. Zelfs wanneer er geen speelgoed in de buurt was, pakte hij wat er voorhanden was. Zo zijn er meerdere spullen die niet 'spruitenproof' waren gesneuveld die nog steeds wel een beetje zeer doen, zoals de retro vaas en lamp. Helaas niet meer zomaar op de kop te tikken, maar gelukkig zijn het maar spullen! 


ondeugendespruit gooifase

Ik ben wel erg dankbaar dat hij een erg hongerig kind is, waardoor hij dus nooit met zijn eten heeft gegooid. Dit vond hij waarschijnlijk zonde en besloot hij het eten liever in zijn mond te stoppen dan met een onderhandse worp richting te muur te gooien.

Natuurlijk hebben we geprobeerd deze gooifase vroegtijdig te beĆ«indigen, echter zonder resultaat. Spullen die hij gooide hebben we hem afgepakt, we hebben hem verteld dat hij niet mag gooien, we hebben het genegeerd, maar niets kon hem uit zijn gooi-fase krijgen. Diep ademhalen (soms tot 10 tellen) en hem consequent blijven vertellen dat dit niet mag.... 

Mama is erg blij dat het erop lijkt dat we deze fase achter ons hebben gelaten. Al ben ik mij geheel bewust dat het niet lang zal duren, voordat de jongste spruit zich voor deze fase zal aanmelden.

 
LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking: