Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 23 september 2015

Waterpokken versus Havermout

Gisteren schreef ik een blogpost over de waterpokken. Hierin kon je lezen dat de oudste spruit het flink te pakken heeft. De eerste dagen viel het reuze mee, maar dag 3 en 4 hadden we een piek. Hij had erge jeuk en was zeurderig. Doordat ik mijn verhaal deelde kreeg ik via Facebook een tip. Een tip van een moeder waarvan haar spruiten de waterpokken al hadden gehad. Zij vertelde mij om je spruit in bad te doen met havermout. Dit zou de jeuk verzachten en de blaasjes sneller uit laten drogen.ondeugendespruit waterpokken havermout


Hij had erge jeuk en was zeurderig. Vooral 's avonds in bed had hij er last van. Ze zaten uiteindelijk ook over zijn hele lichaam en de blaasjes verschilde van grote. Voor de jeuk kocht ik in de winkel een paar middeltjes, namelijk Zwitsal talkpoeder en Calendulan kinderemulsie van VSM. Dit hielp wel een klein beetje, maar het stopte de jeuk niet voor heel lang. Binnen een paar uur was hij weer klaar wakker van de jeuk. Na afgelopen nacht, waar ik er meerdere keren uit ben geweest om onze spruit te kalmeren en zijn rode vlekken in de smeren met calendulan kinderemulsie, besloot ik havermout te proberen.

Hup! Naar de supermarkt, want havermout hebben we thuis niet in het assortiment. Voor 40 cent koop je al een pak havermout, dus voor dat geld is het zeker te proberen waard. 
Omdat ik niet precies wist hoeveel en hoe ik de havermout ik het bad moest doen, besloot ik even te zoeken op het internet. 
Gelukkig, want in eerste instantie had ik het idee om de zak havermout volledig in een bad te kieperen, maar andere moeders schreven dat dit niet helemaal te bedoeling was...

ondeugende spruit waterpokken havermout
Benodigdheden

Je moet een 'handje' havervlokken in een washandje stoppen. Ik gebruikte hiervoor een hydrofielwashandje. Doe vervolgens een haarelastiekje om het washandje heen en gooi het als een theezakje in het bad. Het duurt even voordat er iets gebeurd, maar als je het washandje even hebt laten weken begint het water wit te kleuren. Als je sneller resultaat wilt kun je in het washandje knijpen. Daarna kan je je spruit in het bad zetten. 
Je kan je spruit ook wassen met dat washandje, zodat het overal goed komt. Laat je spruit even lekker in het bad zitten en dep hem daarna droog met een handdoek.

Onze spruit vond het heerlijk. Hij is sowieso al gek op in bad gaan, maar je zag aan hem dat dit hem goed deed. Dit gaan we dus de komende dagen zeker herhalen!

Weet jij nog een goede tip voor de waterpokken?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten