Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 21 september 2015

Strand van Rockanje!

Het strand van Rockanje een HOTSPOT om met je spruit een bezoekje te brengen! Waarom? Nou, wel hierom!

Strand van Rockanje


Rockanje is een kustplaats in de provincie Zuid-Holland. Ondanks dat het er niet groot is heeft het dorp heel wat te bieden. Onder andere het mooie strand aan de Noordzeekust. Het strand van Rockanje is verdeeld in de Eerste en de Tweede slag. Beide liggen op het zuiden, dus voor de zon liefhebbers een paradijs.

De duinovergang naar het strand is niet heel hoog en lang is en makkelijk te bereiken met de kinderwagen. Zo kom je dus niet afgepeigerd aan voordat je dagje uit begonnen is. Eenmaal op het strand dan zie je een prachtige kust met aan de overkant het eiland Goeree Overflakkee. Het strand loopt langzaam af naar de zee en voor de kust liggen een aantal zandbanken waardoor je weinig last hebt van hoge golven. Van het voorjaar tot aan de herfst houdt de Reddingsbrigade van Rockanje toezicht op het strand. Het strand van Rockanje is ook schoon. Het draagt de naam; blauwe vlag. Blauwe vlag staat symbool voor een schoon en veilig strand. Dit allemaal zo samen is natuurlijk ideaal voor spruiten.

 
ondeugendespruit rockanje strand
Speeltuin Tweede SlagOp het strand van Rockanje bevinden zich vijf strandtenten. Twee op de Eerste Slag, twee op de Tweede slag en 1 tussen beide slagen in. Iedere strandtent heeft een eigen stijl en publiek. Van April tot oktober zijn de strandtenten de gehele week open. Gedurende de wintermaanden zijn ook vrijwel alle strandtenten geopend, maar dan vaak alleen in het weekend. Vlakbij de strandtenten staan er speeltoestellen, zodat je kinderen heerlijk kunnen spelen terwijl papa en mama genieten van een heerlijke versnapering.
 

ondeugendespruit strand rockanje hotspot
Speelbos Eerste Slag

Speelbos

 

Naast het fijne strand kan je kind zich goed vermaken in het speelbos aan de Eerste Slag en de speelweide aan de Tweede Slag in het duinterrein voor beide strandopgangen. Het speelbos is meer voor de kleinere spruiten en de speelweide is meer geschikt voor de oudere spruiten. In het speelbos vind je onder andere een klein glijbaan, grote schommel, een stoere hut en klimtouwen. De speelweide heeft met klim en klauterattributen voor de wat oudere kinderen.

ondeugendespruit strand rockanje hotspot
Jumping at Sea

Jumping at Sea!


Bij de eerste slag vind je ook Jumpin at Sea!  De trampoline is enorm. Jumping at Sea heeft de eerste outdoor “Walled Trampoline” in Nederland en misschien wel van heel Europa. De totale oppervlakte van de trampoline is ruim 145 vierkante meter. Horizontaal zijn er 12 verschillende trampolines aan elkaar gekoppeld waardoor er een mega grote trampoline ontstaat. Daarnaast zijn de zijkanten van die enorme trampoline voorzien van schuin geplaatste trampolines over de volle lengtes aan drie zijdes. Deze zijkanten vormen de zijwanden van de totale trampoline. Voor € 3,— kunnen spruiten 20 minuten trampoline springen! Onze oudste spruit is fan!

Parkeren


Bij de Eerste en Tweede slag zijn er grote parkeerterreinen waar u uw auto (betaald in het hoogseizoen) kwijt kunt. Bij grote drukte is er volop gelegenheid om ook in het dorp (gratis)of met blauwe parkeerkaart te parkeren.


Waar gaan jullie graag naar het strand?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten