Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 8 september 2015

Quality Time Antwerpen (deel 1)

Dit keer geen quality time met de spruiten, maar met de papa van de spruiten. Spruiten bij de oppas (fingers crossed dat dit keer de kleine spruit wel slaapt) en lekker een weekendje genieten met elkaar.

Papa was afgelopen weekend jarig en ik besloot leuk een weekendje weg te geven. (Dan heb ik er tenslotte ook profijt van). Toen we nog geen spruiten hadden waren we regelmatig in Antwerpen om daar heerlijk te genieten. Shoppen, eten, slenteren, de sfeer proeven van het (verre) buitenland, terwijl Antwerpen op steenworp afstand van Nederland ligt.  Met de oudste spruit ooit 1 poging gedaan om van een dagje Antwerpen te genieten en het resultaat van die dag was dat we er nooit meer zijn geweest.

Hotel

Voor een geslaagd quality weekend heb je uiteraard een hotel nodig. Via mijn zoektocht via de vele boekingssites, viel mijn oog toch steeds op hetzelfde hotel. Het was niet de goedkoopste optie, maar ik kan je vertellen dat het waarschijnlijk wel de beste optie. Wij hebben overnacht in 'The Soul Antwerp Hotel'. Dit hotel is gelegen aan de Marnixplaats 15 in het Antwerp District. We boekten een studio een leuke moderne/ vintage ingerichte studio die van alle gemakken is voorzien.

quality time antwerpen ondeugende spruit
The Soul Antwerp Hotel

quality time antwerpen ondeugende spruit
The Soul Antwerp Hotel

Ontbijt

Het was mogelijk om zelf een ontbijtje te maken in onze suite of te genieten van een ontbijtje in het cafe van 'The Soul Antwerp'. Wij kozen ervoor om te ontbijten bij 'Kaffeenini' in de Nationalestraat 114a. Een klein stukje wandelen door de gezellige buurt.

quality time antwerpen ondeugende spruit

We hebben genoten van een heerlijk maar eenvoudig ontbijtje met heerlijk koffie. Te veel keuzes om op te noemen. Zeker een bezoekje waard.

 

Antwerpen Zuid 

Het hotel en het heerlijke koffietentje zijn allemaal te vinden in Antwerpen Zuid. 't Zuid is een trendy wijk en ook wel het artistieke hart van Antwerpen genoemd. Het Zuid ligt binnen de driehoek Waalse Kaai, Vlaamse Kaai en de Leopold De Waelplaats. Hier tref je trendy restaurants, gezellige kroegen, literaire cafés, kunstgalerijen, artistieke shops en interieurzaken met designmeubelen of antiek, modehuizen aan.
 

Ik raad jullie dan ook aan om eens verder te kijken dan alleen de Meir waar alle bekende winkelketens zitten en struin eens de zijstraatjes van Antwerpen af, die je normaal voorbij zou lopen. 
Juweeltjes van winkeltjes en restaurantjes die je elders niet zomaar tegenkomt. 

Shoppen

We hebben tijdens ons quality weekend heerlijk geshopt in de straatjes van Antwerpen. Hierover vertel ik meer in de tweede blogspot Quality time in Antwerpen.

Afscheid

Nadat we zondag relaxed wakker waren geworden (zonder gehuil om een fles) en heerlijk hadden genoten van een ontbijtje was het tijd om weer naar onze spruiten te gaan. Antwerpen bedankt! We hebben heerlijk genoten en hopelijk zit er tussen ons volgende bezoek niet zoveel tijd als de vorige keer. 

Heb jij nog leuke tips voor een bezoek aan Antwerpen?

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'2 opmerkingen: