Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 3 juni 2016

Op vakantie met je spruiten!
De zomervakantie staat voor de deur! Er zijn weer heel wat ouders die deze zomer fijn met hun spruiten op vakantie gaan! Het begint met de voorpret. In het voorjaar gaat het al een beetje kriebelen en je stelt elkaar de vraag; 'waar zullen we deze zomer op vakantie gaan?'. Met die voorpret struin je het internet af om die heerlijke welverdiende vakantie te boeken, waar jullie samen kunnen gaan genieten. Als gezin wel te verstaan!

 

6 x wat betekent het om op vakantie te gaan met je spruiten

 

1. Als je spruiten genieten, dan doen de ouders dit ook.

Cliché maar waar! Hoe je eerst dat leuke stekkie kon kiezen waar jij met je partner jezelf al helemaal zagen zitten, moet je nu rekening houden met je spruiten. Spruiten willen graag vermaakt worden. Zij willen een speeltuin, een zwembad, de hele ratteplan. Deze zijn helaas vaak niet te vinden op die spot die jij en je partner in gedachten hadden.... Toch maar die camping boeken met animatie?

2. Je verwacht tijdens de vakantie bij te komen en uit te rusten.


Helaas ben je binnen dag 1 van de vakantie al een illusie armer. Alles gaat gewoon door en doordat je op vakantie bent en niet alles bij de hand hebt is het vaak toch nog meer werk. Je moet ze toch de hele dag in de gaten houden (dat handig traphekje heb je niet meegenomen op vakantie). Ze hebben helaas niet de behoefte om met een goed boek in het zonnetje te zitten. Zij willen rennen, springen, zwemmen, spelen, niet luisteren en ga zo maar door...

3. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen.


Een klein beetje, maar toch moet je ook op vakantie zorgen voor het eten (uiteten met 2 kleine spruiten is vaak nog meer moeite), soms een wasje draaien (ik weet niet hoeveel outfitjes jullie spruiten hebben, maar die van ons niet genoeg voor 2 hele weken), de puin ruimen in je vakantieoord, moet ik nog even doorgaan...

4. Heerlijk genieten van de zwoele zomeravonden.


Als je spruiten willen slapen tenminste.... vreemde omgeving, het stikt van de muggen en door de hitte dobberen je spruiten in hun bedje. Als er dan eenmaal rust in de tent is ben je vaak zo afgepeigerd dat je zelf ook het liefst je bed in wilt duiken.

5. Heerlijk uitslapen.


Je zou denken dat wanneer ze later naar bed gaan, ze ook later opstaan. Helaas niets van waar. Spruiten zijn gewoon vroeg wakker!

6. Dat je eindelijk dat boek eens kan uitlezen, waar je maanden geleden al in begonnen bent.


Helaas gaat dit boek dat je de hele vakantie hebt mee gesjouwd, weer ongelezen mee terug. Wellicht dat je 1 hoofdstuk hebt kunnen lezen. Echter is er weinig van blijven hangen, omdat je telkens gestoord werd en niet meer wist waar je precies gebleven was.


Fijne vakantie!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


4 opmerkingen:

 1. Mijn zomervakantie was mooi en zonnig. We bleven thuis en dat was fijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk er nu extra naar uit na het lezen van je blog 😉!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die schatjes van jou gedragen zich uiteraard voorbeeldig!

   Verwijderen