Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 14 september 2015

Mama moet meer gaan sporten, maar ...


Ik heb deze afspraak al zoooo lang met mijzelf staan.... Ik moet meer gaan sporten! Helaas komt er weinig tot niets van. Zeker nu er 2 spruiten zijn ben ik niet van die bank af te krijgen. Na een lange dag vol spruiten activiteiten krijg ik het nauwelijks voor elkaar om 1 avond per week naar de yoga te gaan. 

ondeugende spruit yoga sporten


Toch MOET ik van mijzelf echt iets gaan doen, en wel om deze redenen.

1. ME-time

Me-time! Tijd die helemaal van mij is. Tijd die ik kan invullen zoals ik dat wil. Ze zeggen dat je dit als moeder nodig hebt en dan neem ik dan ook van harte aan. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen, voordat ik mijzelf hierin verlies. Dat ik sta te janken wanneer ik de was aan het ophangen ben, omdat de volgende al in de wasmachine zit en ik voor de derde keer die dag onder de eettafel aan het stofzuigen ben. Even op adem te komen, even bijtanken, even je hoofd leegmaken zodat je de volgende dagelijkse beslommeringen met een glimlach op de gezicht aankunt, in plaats van dat de tranen in je ogen schieten. 


2. Gezondheid

We moeten aan de gezondheid denken. Fysiek heb ik het 0 punt bereikt. Een sprintje achter de spruiten aan en mijn tong hangt op mijn knieën en daarbij een rode kop van de inspanning. Ik moet een betere conditie krijgen. Voordat die dag komt dat ik mijn spruiten niet meer kan inhalen. Daarbij mogen die zwangerschapskilo's die maar aan mijn lijf blijven plakken er echt wel eens af. Er hangt namelijk nog een hele garderobe in de kledingkast te wachten op een wonder. 


3. Nachtrust

Slaap is een kostbaar! Dit realiseer ik mijzelf maar al te goed sinds ik moeder ben. Als ik de mogelijkheid krijg om een dutje te doen, dan laat ik mij dit ook niet afnemen. Toch lig ik vaak nog wakker omdat ik denk 'iets' te horen of al aan het bedenken wat ik allemaal nog zou moeten doen. Als ik mijzelf nou keihard mijn best ga doen met sporten, dan lig ik natuurlijk binnen no-time in een diepe slaap. 

4. Zonder gêne in je bikini

Helaas heb ik deze zomer helaas niet zonder gêne in mijn bikini van het zonnetje kunnen genieten. Dit doel verschuift dus weer een jaar op. Alweer een reden waarom ik toch echt fanatiek iets aan sport moet gaan doen. Niemand had mij namelijk verteld dat na een tweede spruit de rek echt wel uit je buik is....


Sowww, ik heb mijzelf weer aardig weten te overtuigen met deze 4 punten. Nu wordt het tijd dat ik mijzelf eens ga verdiepen is welke sportactiviteit ik dan wel fanatiek zou moeten gaan beoefenen....


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten