Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 9 september 2015

HELP! Geen middagdutje meer!

Ik had het al een klein beetje zien aankomen, maar toch voelt het als een klap in mijn gezicht. De oudste spruit is bijna 3 jaar en heeft besloten dat hij geen middagdutje meer nodig heeft. 

De oudste spruit was een heerlijke slaper. Een middagdutje duurde bij hem minimaal 2 uur. Maar van het ene op het andere moment had hij dit dutje niet meer nodig. We hebben geeneens afgebouwd naar een uurtje of desnoods een half uurtje.

ondeugende spruit middagdutje slapen
Betere tijden...
De oudste spruit sliep de laatste tijd al wel erg laat. Als ik hem naar bed bracht kon hij makkelijk tot 22 uur nog liedjes zingen of verhalen vertellen tegen zijn knuffels. Al een paar keer had ik zijn middagdutje overgeslagen, omdat dit nu eenmaal beter uitkwam... en toen viel hij hij rond 20 uur in slaap. HELP! Hij heeft het echt niet meer nodig. Zelfs na een ochtend volop vertier op de peuterspeelzaal gaat hij niet meer slapen. Ik heb het nog een paar keer geprobeerd, want tja je wilt het toch zeker weten.

Wat hij zich niet realiseert is dat ik dit middagdutje wel nodig heb. Ik hield van het middagdutje. De jongste spruit slaapt sowieso nauwelijks, maar die had ik na een jaar zover dat hij na de boterham met een fles in zijn bed een dutje deed. Zo had ik even een moment voor mijzelf. Een moment om even zitten te niksen, of om even een belletje te plegen, of stiekem zelf een dutje te doen als de spruiten 's nachts hadden gefeest of om even alleen naar het toilet te gaan...

Helaas de komende tijd heb ik overdag geen momentje voor mijzelf. Maar het komt wel goed...andere moeders is het tenslotte ook gelukt. Toch?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'
 

2 opmerkingen:

  1. Zo herkenbaar. Hier is mijn jongen nu bijna 3 en ik had het ook al opgegeven, maar het wondermiddel hier is dat hij nu in bed gaat luisteren naar een voorleesverhaal via Spotify en ik het geen slapen maar chillen meer noem. Vaak doet hij toch nog even z'n oogjes dicht voor max 1,5 uur. En zo niet, heb ik toch even tijd om te werken en vermaakt hij zich heerlijk in z'n eentje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Owww! Dat is een goed idee. Dat ga ik zo snel mogelijk ook uitproberen.

      Verwijderen