Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 15 maart 2016

Zindelijk....nou, niet dus!

Was het maar waar! De oudste spruit is bijna 3 jaar en na verwoede pogingen om hem zindelijk te krijgen is de moed in mijn schoenen gezakt... Ik ben bang dat hij de rest van zijn leven met een luier aan zijn gat blijft lopen.

ondeugende spruit zindelijk wc
  De oudste is wil er niets van weten, terwijl de jongste spruit er niet weg te krijgen is....

Maanden geleden kocht ik een wc-brilverkleiner en een potje. Deze hebben enkele weken ongebruikt naast de pot gestaan. Want tja, wanneer begin je met zoiets!? Op een morgen heb ik toen maar besloten dat dit DE startdag van ons zindelijkheidsavontuur zou worden. Sindsdien heb ik de oudste spruit regelmatig op de wc en op het potje gezet als hij verschoond moest worden. Uiteindelijk plast hij dan nu regelmatig op het potje en op de wc. Bij zo een moment wordt dit uitbundig gevierd met daarbij behorende vreugde kreten en dansjes van papa en mama. De spruit krijgt vervolgens een sticker voor op zijn trofeeƫnmuur. Het plassen levert regelmatig succesjes op, maar het is de spruit nog maar 1x gelukt om een nummer 2 op de wc te doen. Echter was dit volgens mij meer een goed geplant ongelukje dan de bedoeling. Echter zit de trofeeƫnmuur na enkele maanden zo vol met stickers, dat ik vond dat het tijd werd voor de volgende stap.

HUP! Schouders eronder we begonnen voor 'echt'! Met de warme dagen die deze zomer rijk was dartelde de oudste spruit zonder luier rond in huis en de tuin.
Ik kan je niet meer vertellen hoe vaak ik hem heb gezegd dat wanneer hij moest plassen of moest poepen hij 'mama' moest roepen. Ik zou hem dan toesnellen met de pot of hem met een noodgang op de wc zetten. Helaas heb ik het na 7 dagen poep en plasruimen opgegeven. De oudste spruit heeft nog zoveel gedoucht in een week en ik heb nog nooit zoveel gedweild in mijn leven als die 7 dagen.

Het potje heeft op alle mogelijke plekken in het huis gestaan, alle boeken uit de bibliotheek met verhaaltjes over zindelijkheid zijn de revue gepasseerd, stickers in overvloed en muren vol met poep- en plasschema's. Zindelijkheid is voor de spruit een vies woord. Poep of plas in zijn luier, verschonen op ongemakkelijk plekken, het maakt de spruit helemaal niets uit. De motivatie ontbreekt...

Heb jij DE tip om deze spruit zindelijk te maken?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. 3 jaar is nog niet superoud om zindelijk te worden, toch? Komt echt wel goed ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel veel kinderen van zijn leeftijd om ons heen dartelen al zonder luier. Ik dacht dat 3 jaar wel een mooie leeftijd zou zijn.

      Verwijderen