Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 14 augustus 2015

(Mama)fiets

Ik kocht een échte mamafiets, echter blijkt dit nu een mamafiets te zijn voor een moeder met 1 kindje. Nu heb ik toch een probleem als mama van 2 spruiten.

Toen wij 1 spruit rijk waren, kocht ik een mamafiets. De mamafiets is namelijk een fiets die speciaal is ontworpen om het moeders gemakkelijker te maken bij alle dagelijkse bezigheden. Bij het uitzoeken van de fiets had ik dan ook goed onderzoek gedaan. En ik kocht een échte mamafiets. De échte mamafiets is namelijk uitgerust met stuurblokkering, waardoor het stuur niet zomaar omklapt. Daarnaast is de fiets voorzien van een middenstandaard, ook wel dubbelpoot standaard genoemd. Deze standaard zorgt voor extra stabiliteit waardoor de fiets, ook zwaar beladen, goed overeind blijft staan. 

ondeugendespruit mamafiets fiets
(mama)fiets

Check! Ik had een échte mamafiets en alles werkte perfect. De oudste spruit mocht heerlijk achterop zitten in zijn kinderzitje. Het eerste fietszitje had mijn vader gemonteerd en dit was met niet al teveel gemopper aardig gelukt. Al moest er toen wel een ander zadel op de fiets gemonteerd worden. Het originele zadel had namelijk grote veren aan de achterkant en dit ging niet samen met het kinderzitje.

Toen kwam spruit nummer 2. Voor spruit nummer 2 kocht ik al snel een tweede zitje. Ik zag mijzelf namelijk al, net als de andere mama's, vol trots met de spruiten fietsen. Toen de spruit eenmaal goed kon zitten was het tijd om het zitje te monteren. Vol moed begonnen vriendlief en ik aan het monteren van het fietszitje. 
Appeltje, eitje als je de montagehandleiding mag geloven. Echter stond hierbij niet hoe je moet omgaan met een fietsmand en het bijbehorende rek op mijn échte mamafiets.

Uiteindelijk hadden we na veel moeite het zitje gemonteerd. Ik  probeerde ik de voetsteuntjes te stellen, maar dit was helaas niet mogelijk. De mand en bijbehorend rek zitten in de weg. Fingers crossed dan maar dat spruit 2 korte beentjes heeft en de komende tijd niet meer groeit...

Na deze teleurstelling nam ik eens een stap naar achteren en keek ik eens van een afstandje naar mijn échte mamafiets. Toen schrok ik toch wel een beetje.... Moest ik hier samen met mijn spruiten op plaatsnemen? Dat kan toch nooit!?
Waar ik al bang voor was gebeurde...! Het lukte niet om met het nieuwe fietszitje dat we voorop hadden gemonteerd om plaats te nemen op het zadel. Adem inhouden, tenen extra strekken, fiets 45 graden scheef houden....tevergeefs. (No worries, ik testte dit zonder spruiten).

Daar sta je dan met je 'mamafiets' met 2 kinderzitjes... Helaas, geen fietsritjes voor deze mama. Maar eens kijken of de oudste spruit van bijna 3 jaar al kan leren fietsen...


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

3 opmerkingen: