Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 14 augustus 2015

Kinderen die slecht eten!?

Eten jou kinderen ook zo slecht? Dat is een vraag die ik regelmatig voorbij hoor komen. Het enige antwoord wat ik daar op kan geven is 'nee'. Mijn kinderen eten niet slecht, mijn spruiten bunkeren zelfs! Ze eten en drinken alsof ze in dagen niets gehad hebben. Zowel de oudste als de jongste spruit zijn zeer goede eters. Je ziet het er dan ook wel vanaf. Geen spillepootjes, maar stevige pootjes vanonder de korte broekjes.  

ondeugende spruit bunkeren eten
Jongste spruit
ondeugende spruit bunkeren eten
Oudste spruit
Het bunkeren zit er vanaf kleins af aan in. Zelfs toen ze nog heerlijk in mijn buik zaten, nuttigden ze al zoveel dat ze met een stevige voorsprong op de wereld kwamen.Andere ouders hoor ik nog wel eens klagen dat hun spruiten de flesjes niet helemaal leegdrinken en dat ze zich zorgen maken of ze wel voldoende binnen krijgen. Hier precies het tegenovergestelde. Hier is het huilen als de fles op is! Ze willen meer! 
Het blijft niet alleen bij de fles. Toen we begonnen met fruit ging dit er ook allemaal zonder moeite in. Banaan, appel, peer, het maakte allemaal niet uit. Hoe meer, hoe beter! 
Soms moest ik alles zo snel naar binnen dat ik wel eens het idee had om alles met een trechter zo naar binnen te gieten. Uiteraard is dit bij een idee bleven.

Bij groenten werd er in het begin nog wel eens een 'vies' gezicht getrokken, maar als snel nam dit vieze gezicht plaats voor een grote open mond. Deze moet dan weer zo snel mogelijk gevuld worden, anders krijgen we het te horen. Prakjes, potjes, het maakt allemaal niet uit. Alles verdwijnt in de bolle buikjes.

De ene ouder maakt zich zorgen of dat hun spruit wel genoeg binnen krijgt en zo vraagt de andere ouder zich wel eens af of dat de spruit bij het volgende bezoek aan het consultatiebureau nog wel binnen de curve valt.

Hoe eten jullie spruiten?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin' 

1 opmerking: