Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 24 augustus 2015

Ik hoor mijzelf praten....

Eerst hoor ik jezelf de hele dag praten tegen de spruiten en nu de oudste spruit zelf een aardig woordje kan babbelen hoor ik mijzelf nog steeds. Zelfs wanneer ik niets zeg... 

ondeugendespruit praten luisteren


 "Lekker een frisse neus!"


De hele dag binnen zitten is niets voor mij. Ik haal graag buiten een frisse neus. Het schijnt dat ik dit niet alleen denk maar ook hardop zeg. Bij elke stap die wij namelijk buiten zetten en zelfs wanneer ik een raam openzet, hoor ik "Lekker een frisse neus" uit de mond van de oudste spruit komen. 

"Yesss, ik heb het goed gedaan"


Wanneer ik de oudste spruit de lucht in prijs wanneer hij iets goed heeft gedaan zei ik vaak "Dat heb je goed gedaan" tegen hem. 
Misschien heb ik hem nu iets teveel de lucht in geprezen, want als hij zelf vindt dat hij iets goed heeft gedaan (al denk ik daar soms anders over) geeft hij zichzelf zonder blikken of blozen een schouderklopje door "Yesss, ik heb het goed gedaan" keer op keer te herhalen. 

"Het is belangrijk!"


De spruit heeft een eigen willetje en heeft dan ook niet altijd zin in de dingen die ik in gedachte heb. Zo is hij niet altijd fan van tandenpoetsen, maar vertel ik hem wel dat tandenpoetsen heel belangrijk is. Idem dito met de zonnebrand. Het komt regelmatig voor dat ik sta klaar met mijn glibber handen factor 50 en hij bedenkt hoe hij hier nog onderuit kan komen. Iedere keer leg ik hem uit dat het belangrijk is, want anders doet het zonnetje zeer. Nu moet ik regelmatig aanhoren dat het belangrijk is dat we de jongste spruit ook insmeren met zonnebrand en dat het belangrijk is dat mama zich ook insmeert.

Ik denk soms wel eens dat hij slecht luistert, blijkt toch maar weer dat dit best meevalt!

Hoor jij jezelf ook wel eens praten?

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten