Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 7 augustus 2015

D.I.Y. Wolkendeeg

Onze oudste spruit speelde maar wat graag met zijn kinetische zand. Maar wat als je spruit zijn kinetische zand in de zandbak met gewoon speelzand gooit in plaats van het daarvoor bestemde potje.
Aangezien kinetisch zand niet zomaar uit de zandbak te halen was, ging ik op zoek naar een alternatief en deze heb ik gevonden: wolkendeeg!

ondeugende spruit wolkendeeg alternatief kinetisch zandMet kinetisch zand en dus ook met wolkendeeg kan je kleien en vormpjes maken. Het droogt niet uit en plakt niet aan de handen of kleding. Daarnaast kan je het makkelijk opruimen in tegenstelling tot het speelzand uit de zandbak. Ideaal dus! 

ondeugende spruit wolkendeeg alternatief kinetisch zand

Benodigdheden wolkendeeg

* mengkom
* kopje
* bloem
* babyolie of olijfolie
* eventueel voedingskleurstoffen om het zand een kleurtje te geven

ondeugende spruit wolkendeeg alternatief kinetisch zand

ondeugende spruit wolkendeeg alternatief kinetisch zand

Het is super makkelijk om te maken. Neem 8 koppen bloem en doe deze in de mengkom. Voeg daar vervolgens 1 kop babyolie of olijfolie toe.
Wanneer je het wolkendeeg een kleurtje wilt geven, dan kan je dit eventueel toevoegen. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere kleuren maken, zodat je spruiten er leuke creaties mee kunnen maken.  
Als je alles in de mengkom heb gedaan, dan kan je spruit beginnen met mengen en kneden.Pas op wanneer je babyolie gebruikt, want dit kan schadelijk zijn. Het is dus beter om olijfolie te gebruiken. Zeker wanneer je spruit vaak iets in zijn of haar mond stopt tijdens het spelen. Bij oudere spruiten is het geen probleem om babyolie te gebruiken.
  
ondeugende spruit wolkendeeg alternatief kinetisch zand

Als snel wordt het een geheel en plakt het aan elkaar. Het wordt geen bal, want het valt zo weer uit elkaar. Net zoals kinetisch zand. Wel kan je spruit er bijvoorbeeld met vormpjes mooie creatues mee maken. 

Ik had nu nog een klein beetje babyolie in huis en kon dus op dat moment niet meer wolkendeeg maken, maar later bedacht ik mij hoe leuk zou het zijn wanneer je veel meer wolkendeeg maakt en het in een grote bak doet! Grote bak!? Wanneer je deze blogpost leest snap je wat ik bedoel!

Het wolkendeeg kan je gewoon bewaren in een afgesloten bak op pot en kan dus op elk moment weer uit de kast worden gepakt voor veel speelplezier. 

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten