Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 14 augustus 2015

DIY Potje kleien!

ondeugendespruit klei DIY potje

De oudste spruit is een echte verzamelaar. Als we gaan wandelen speurt hij dan ook altijd goed de route af om te zien of er nog iets is wat hij in zijn broekzak kan stoppen. Wanneer ik ga wassen moet ik dan ook altijd goed alles controleren. Als het geen speelgoed is wat hij in zijn zak heeft gedaan zijn het wel steentjes, takjes, dopjes, veertjes en ga zo maar door. Ik vond het een leuk idee om van klei een leuk potje voor zijn mooiste items uit zijn verzameling te maken. Maar natuurlijk is dit potje ook leuk voor je eigen prulletjes! Heel simpel en heel leuk!


ondeugendespruit klei DIY potje

Benodigdheden
*  klei (die droogt zonder te bakken)
* oude placemat (werkt en stuk prettiger en scheelt schoonmaken)
* bakje water
* mesje
* tandenstoker
* kwast
* verf
* eventueel spulletjes waarmee je het potje kunt versieren
(misschien wel leuke items uit de verzameling van je spruit)


Aan de slag

ondeugendespruit klei DIY potje

Stap 1
Maak het pak klei open en deel het door de helft. Vervolgens deel je 1 bol weer de helft. 1 van de kleine bollen kan je aan je spruit geven om iets moois te creëren terwijl je zelf aan de slag gaat.


ondeugendespruit klei DIY potje

Stap 2
Pak de grootste bal en druk daar met beide duimen een gat in. Blijf de bal ronddraaien, terwijl je met je duimen de bal in de vorm van een potje maakt. Steeds wijder en zorg dat je een bodem creëert door de klei op de placemat te duwen.  


ondeugendespruit klei DIY potje

Stap 3
Als je tevreden bent over het resultaat van het potje dan kan je door je vinger in het bakje water te dippen kleine oneffenheden wegpoetsen. Ben je niet te vrede, dan maak je er gewoon weer een bal van en begin je opnieuw.


ondeugendespruit klei DIY potje

Stap 4
Als je tevreden bent over het resultaat van het potje dan pak je de bal klei die je nog even hebt. Hier pak je een stukje vanaf en hiervan draai je een balletje. Deze is voor op het deksel.
ondeugendespruit klei DIY potje

Stap 5
Van het gedeelte van de bal klei die over is gaan we het deksel voor het potje maken. Maak eerst een bal en maak deze vervolgens plat. Met het mesje kan je nu het deksel in het juiste formaat maken.
Ook hier poets je met wat water de scheurtjes en deukjes weg uit de klei. Let wel even op dat het deksel goed op het potje past ;)


ondeugendespruit klei DIY potje

Stap 6
Als het deksel op het potje past en alle oneffenheden met water zijn weggepoetst dan kunnen we het bolletje op het deksel bevestigen. Maak met het mesje klein inkepingen onder aan het balletje. Pak de tandenstoker. (maak deze eventueel kleiner wanneer deze te groot is) en prik deze in het balletje. Prik het balletje met de tandenstoker vervolgens op de juiste plaats op het deksel.


ondeugendespruit klei DIY potje

Stap 7
Je kunt nu (als je dit wilt) het potje versieren met bijvoorbeeld kraaltjes, de verzameling van je spruit of geef je potjes oogjes zoals die van ons. Nu moet je geduld hebben en het potje laten drogen. Bij ons duurde dit ruim 2 dagen.


ondeugendespruit klei DIY potje

Stap 8
Wanneer het potje droog is kan je het verven. Ik heb nu alleen een snor geverfd, maar je kan natuurlijk je creativiteit de vrije loop laten. Vergeet ook de binnenkant niet :)

Veel plezier met kleien!

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten