Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 28 augustus 2015

DIY Spruiten meetlint!

Ze vragen wel eens hoe groot is jouw spruit....ik moet dan altijd antwoorden dat ik dat niet weet of ik doe een wilde gok aan de hand van de kledingmaat. Dit nu voorbij, want nu heb ik zo een leuk meetlint!

ondeugende spruit meetlint meetlat


Bij een vriendin zag ik van die streepjes op de muur met daarbij de datum en de naam van haar spruiten. Super leuk! Deze vriendin had het ook leuk geleken en zeker wanneer haar vriend deze streepjes niet op de wit gestuukte muur had geplaatst, maar boven in de kinderkamers ergens in een hoekje.  Het jammer is ook dat deze witte muur niet mee te nemen valt...en dus je nostalgische streepjes zullen verdwijnen onder een nieuwe laag verf.

Dit zette mij aan het denken en bracht mij op een idee! Streepjes of een meetlat aan de muur hoeft niet meer. Ik heb namelijk mijn eigen meetlint omgetoverd tot spruiten meetlat!

ondeugende spruit meetlint meetlat


Benodigdheden:
* meetlint 
(let op: je hebt een dubbel meetlint nodig met cm en inches)
* schilderstape
* spuitbus met verf
* zwarte marker

ondeugende spruit meetlint meetlat

Stap 1
Rol het meetlint helemaal uit. Mocht het een gebruikt meetlint zijn en dus misschien een beetje vettig, dan is het goed om deze eerst even te ontvetten.

ondeugende spruit meetlint meetlat


Stap 2
Plak met de schilderstape de centimeters af, zo blijven de inches 
zichtbaar.

Stap 3
Nu gaan we het meetlint spuiten. Ik heb er zelf voor gekozen om dit in de tuin te doen op kranten. De verf stinkt namelijk en nevelt nogal en dit wil je dus niet in huis hebben. 
Ik heb het meetlint 2x gespoten, zodat de verf goed heeft gedekt. Vervolgens heb ik het een nachtje laten drogen.

Stap 4
Toen de verf gedroogd was heb ik de schilderstape verwijderd.

ondeugende spruit meetlint meetlat

Stap 5
Nu kan je aan de slag. In plaats van het streepje op de muur, zet je nu het streepje op het meetlint.  Zet daarbij de datum dat je je spruit hebt gemeten of ze het erbij hoe oud je spruit is. 

Zo heb je een leuk aandenken voor later!

TIP: ben je nou niet van baby af aan begonnen, pak dan het boekje van het consultatiebureau erbij en zet de lengte en de datum erbij. 

ondeugende spruit meetlint meetlat

TIP: is het meetlint niet om aan te zien!? Plak er dan een paar leuke stickers op met bijvoorbeeld de naam van de spruit.
LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'1 opmerking:

  1. Leuk idee! In films zie ik dit ook vaak, en dan baal ik altijd dat er niet aan heb gedacht toen mijn kinderen nog klein waren.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen