Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 17 augustus 2015

Afdankertjes

Mijn jongste spruit draagt en krijgt bijna alleen afdankertjes. Afdankertjes van de oudste spruit. Het scheelt twee jaar (-2 weken). Seizoenen kloppen en beide zijn aan de grote kant. De kleding die te klein is voor de oudste wordt dus zorgvuldig bewaard, zodat je jongste spruit het kan afdragen. Bleef het maar bij de kleding, maar nee....loopwagens, knuffels, kinderwagen, box, mobiel allemaal afdankertjes die worden doorgeven.

ondeugendespruit afdankertjes kledingIk ben van mijzelf praktisch ingesteld. Toen wij te horen kregen dat wij nog een mannetje kregen, werd ik dus ook al snel blij van de gedachte dat er eigenlijk niets aangeschaft hoefde te worden. Van de eerste spruit hadden we zo goed als alles bewaard en kon dus mooi nog een ronde mee. Uiteraard de kleding die dit waswonder (ahumm) echt niet meer schoon kreeg is wel weggegaan. Zo erg is het dus ook weer niet...

Zelf ben ik ook geen ervaringsdeskundige. Thuis was ik de oudste en kreeg ik alles fris uit de winkel. Mijn zusje daar in tegen staat nog wel eens op de foto met een mooie gebreide trui waarin ik enkele jaren daarvoor nog schitterde. Gelukkig voor mijn zusje is zij altijd (in tegenstelling tot mij) super slank geweest en paste zij dus lang niet alle afdankertjes van haar grote zus. Omdat er meer dan 2 1/2 jaar tussenzit klopte ook de seizoenen niet helemaal, want het is natuurlijk niks om in je zomerjas sneeuwballen te gaan gooien. Uiteraard moest zij het wel doen met de kinderwagen die ik al heerlijk had ingezeten en het eerder door mij ondergekwijlde speelgoed.

Ik geloof dat mijn zusje er niets aan heeft overgehouden (toch!?). We gaan er maar vanuit de onze jongste spruit er ook geen minderwaardigheidscomplex op nahoudt. Gelukkig voor hem is zijn oudere broer een echte ondernemer en rouwdouwer, dus het einde van het tijdperk van de afdankertjes zal binnenkort wel tot het verleden behoren.  

Hebben jullie alles nieuw gekocht voor de tweede spruit?

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten