Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 30 juli 2015

Van woonkamer, naar speelparadijs

Het hele huis ligt er vol mee! Speelgoed! Met twee spruiten ontkom je er niet aan, maar soms verlang ik naar een gestyled huis net zoals uit de woonbladen. Je weet wel, Scandinavisch wit met hier een daar een toefje retro. Dit was ook de oorspronkelijke plan toen wij ons huis kochten. Destijds met één spruit van net 1 jaar had ik nog de illusie dat ik van de woonkamer geen speelparadijs zou maken.


ondeugendespruit speelparadijs woonkamer


Nu, anderhalf jaar later en 1 spruit rijker, is het dan toch werkelijkheid geworden. Uit elke kast puilt speelgoed, breek ik soms mijn benen over de duplo en staan de viltstiftstrepen op de tafel. Natuurlijk ben ik hier zelf ook schuldig, aangezien onze spruiten nog niet zelf naar de winkel gaan om speelgoed te kopen. 

Dan hebben we het nog geeneens gehad over welke soort speelgoed. In het begin was ik nog in de veronderstelling dat ik alleen speelgoed ging kopen, waar ten eerste geen batterijen in moeten en geen plastic rommel. Ik ben namelijk van mening dat goedkoop, duurkoop is....toch!?

Echter is onze oudste spruit nu 2 jaar en 10 maanden en ik moet bekennen dat ik volop plastic rommel in huis heb en ook speelgoed waar batterijen in moeten. Ook al zeg ik vaak tegen mijn oudste spruit dat de batterijen helaas op zijn... want de speelgoedmakers kunnen heel veel, maar volume knopjes zitten helaas niet in het assortiment.
Daarbij maak ik mijzelf ook wel eens schuldig aan het kopen van goedkoop speelgoed. Zo zag ik laatst in een echte 'prijsvechters' winkel een dokterskoffertje, wat mij wel educatief speelgoed leek. Van stethoscoop tot reflexhamer en van een spuit tot een operatieschaar, alles zat in een plastic koffertje. 
Educatief is het zeker. Eenmaal thuis wist onze spruit echter al binnen 10 minuten dat de stethoscoop uit meerdere onderdelen bestaat en dat wanneer je op het koffertje gaat zitten deze niet meer te gebruiken is om spulletjes in de te doen. Ik sprak wederom met mijzelf af geen goedkoop speelgoed meer aan te schaffen.

Wat mij wel een beetje rust geen in mijn 'wanna be' gestyled huis, is om al het speelgoed niet voor het grijpen te zetten. Ik bewaar een deel van het speelgoed in een kist waar ze niet bij kunnen. Na enkele  ruil ik het speelgoed met het speelgoed dat wel voor het grijpen ligt. Op deze manier hebben onze spruiten weer volop nieuwe uitdagingen en raken ze niet zo snel op alles uitgekeken.

Heeft jou spruit veel speelgoed?

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten