Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 14 juli 2015

Verven met je spruit!

Onze spruit heeft zomervakantie van de peuterspeelzaal en het weer werkt niet echt mee.... Ik moest dus iets verzinnen om hem binnen bezig te houden. Verven is een van zijn favoriete bezigheden, het ene na het andere velletje kliedert hij vol (en daarbij de tafel, de stoel en niet te vergeten zichzelf). Maar vandaag gingen we iets speciaals doen. We gingen verven op een canvasdoek en hoe!Ik plakte op het canvasdoek het woord LOVE met tape. (Je kan uiteraard plakken wat jij wilt). Ik gebruikte hiervoor isolatietape, want deze plakt makkelijk en krijg je er makkelijk weer af.  Het fijne van deze tape is ook dat er geen verf doorheen komt, al smeert je spruit er 10 lagen op. Deze tape kan je onder andere in de bouwmarkt kopen.

ondeugende spruit verven love

Hierna mocht de oudste spruit aan de slag. We gebruikten verf van de Action in kleine plastic flessen. Deze verf smeert goed, droogt niet uit en krijg je makkelijk van je meubels en uit kleding gewassen. Wat niet geheel onbelangrijk is! 

ondeugende spruit verven love

Toen ging hij aan de slag. Ik heb hem in principe zijn gang laten gaan, maar om ervoor te zorgen dat het niet 1 grote bruine vlek werd (want welke kleuren je uiteindelijk ook door elkaar heen mengt...het eind resultaat is altijd bruin), heb ik hem in fases het canvas laten schilderen. Steeds een paar kleurtjes erbij en dan weer laten drogen. Zo blijft het voor je spruit ook leuk, want onze spruit zegt dan dat hij na 10 minuten klaar is. 
Als je spruit uiteindelijk klaar is met verven, is het ook leuk om het canvas verder te versieren met bijvoorbeeld stickertjes of stempels. 

ondeugende spruit verven love

Als de verf eenmaal gedroogd is haal je de isolatietape van het canvas af en dan heb je een super leuk eindresultaat!

Vind jou spruit het ook zo leuk om te verven? Klik dan hier voor meer leuke verfactiviteiten!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten