Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 6 juli 2015

6 weken geen peuterspeelzaal!

Zoals ik al eerder schreef is 's ochtends de eerste vraag die de oudste spruit ons stelt of hij vandaag met de kindjes mag spelen. Hij bedoeld hiermee of hij vandaag naar de peuterspeelzaal mag. (Uiteraard hoop ik als moeder dat hij dit enthousiasme volhoudt tot dat hij klaar is met zijn schoolcarrière, maar dit terzijde.)
Sinds onze spruit naar de peuterspeelzaal gaat heeft hij al veel geleerd. 


ondeugende spruit logo peuterspeelzaal vakantie
Wanneer ik onze spruit 's avonds in bed heb gelegd is het geen type dat rustig onder zijn dekens blijft liggen. Voordat ik de deur achter mij dicht heb getrokken zit hij al rechtop in zijn bed om te kijken wat hij kan gaan uitspoken.
Een van zijn favoriete bezigheden is om te spelen met zijn knuffels. Zo krijgen deze knuffels vaak vliegles, maar sinds hij naar de peuterspeelzaal gaat wordt er ook voor de knuffels gezongen. Het liedje 'visje visje' is favoriet en dit wordt dan ook meerdere keren per avond herhaald. 
De laatste tijd komt de oudste spruit ook veelvuldig terug van de peuterspeelzaal met traktaties van jarige kindjes. Dit is niet enige wat erop wijst dat er veel jarige zijn, want sinds kort zingt hij dan nu ook regelmatig een eigen versie van het liedje 'Lang zal ze leven!'. 

De peuterspeelzaal brengt hem en ons nog veel meer. Het gaat namelijk ook aanzienlijk beter met zijn taalgebruik. Hoe hij in het begin wat brabbelde, komen er nu hele zinnen uit....en welke!
Elke ochtend als de oudste spruit wakker wordt vraagt hij als eerst of hij 'met de kindjes mag spelen' - See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/06/peuterspeelzaal-ondeugende-spruit.html#sthash.Os8rhuKI.dpuf
Elke ochtend als de oudste spruit wakker wordt vraagt hij als eerst of hij 'met de kindjes mag spelen' - See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/06/peuterspeelzaal-ondeugende-spruit.html#sthash.Os8rhuKI.dpuf
Met STIP op nummer 1: Ik wille nie (vertaling:ik wil niet meer)
Vervolgens nummer 2:  Ik hebbe noeg (vertaling:ik heb genoeg gehad)
En tot slot nummer 3: Ik benne nie moe (vertaling:ik ben niet moe)
Als ouder ben je natuurlijk in eerste instantie trots dat je spruit zichzelf kan uiten en iets kan vertellen, echter kan dit ook op sommige momenten tot een kleine frustratie leiden. Zeker als je spruit vroeg in de ochtend al begint om op alles dat je hem zegt 'Ik wille nie' te antwoorden met daarbij passende stem intonatie en lichaamstaal.

Nu staat de vakantie voor de deur. Onze oudste spruit kan 6 weken lang niet naar de peuterspeelzaal om met de kindjes te spelen. Ik heb het hem al een paar keer verteld dat deze periode eraan zit te komen, maar ik ben bang dat hij dit pas realiseert wanneer het uiteindelijk zo is. Het (af)tellen heeft hij nog niet onder de knie, maar wat zal hij uitkijken naar het einde van deze vakantie. Zo dat hij weer wekelijks met de kindjes kan spelen!

Kijken jullie spruiten uit naar 6 weken vakantie?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


 

4 opmerkingen:

 1. Die van mij wel, maar zij zijn nu pubers. Toen ze nog kleiner waren betekende de vakantie ook wel dat veel leuke dingen verdwenen. Zoals peuterspeelzaal en de spelotheek die dicht ging in de vakantie!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor pubers idd is het een ander verhaal. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat vinden.
  We zullen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier is vrijdag de laatste ochtend. We hebben haar wel uitgelegd dat het dan vakantie is maar echt snappen doet ze het niet. Ben vooral benieuwd hoe het na al die weken thuis gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar had ik nog geeneens over nagedacht.... Misschien wil hij na 6 weken wel helemaal niet meer....

   Verwijderen