Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 9 juli 2015

Roskilde kleurt oranje!

Oranje! De kleur van Nederland. Ons land kleurt oranje op Koningsdag en wanneer het Nederlands elftal een belangrijke wedstrijd moet spelen. Het verbaasde mij dan ook, dat toen wij tijdens onze vakantie Roskilde bezochten heel veel oranje gekleurd was. De straten en de winkels in het centrum waren versierd met oranje items. Een oranje bank of levensgrote koe was geen uitzondering in het straatbeeld. Zo was onze oudste spruit ook blij verrast dat hij midden op straat een oranje zandbak tegenkwam en hij tijdens een drankje op het terras een oranje plastic eend kreeg. Zijn dag kon niet meer stuk!

Ondeugende Spruit oranje Roskilde DenemarkenMaar...waarom was alles oranje? Daar kwamen we na het stellen van een paar vragen aan een paar Denen achter. Eind juni/ begin juli kleurt de stad Roskilde oranje tijdens het Roskilde festival. De Denen willen met de kleur oranje, het warmte gevoel verspreiden met het Go Orange festival. 
Al het beste wat Roskilde te bieden heeft laten zij tijdens het festival zien. Cultuur, geschiedenis, offers you can't refuse in de winkels, winkels en straten die versierd zijn en vooral muziek. Tijdens het Go Orange festival vieren ze 9 dagen' creativiteit, warmte, vriendelijkheid en vreugde. 

 

Ze vieren het Go Orange festival tegelijkertijd met het Roskilde festival. Dit festival is een van de grootste festivals van Europa. Er komen bezoekers vanuit heel Europa naar Roskilde en daarom wil Roskilde zich gelijk goed op de kaart zetten en organiseren ze het Go Orange festival. Bij beide festival is dan ook de hele stad betrokken.
Het unieke aan beide festivals is dat ze niet commercieel zijn. Het festival wordt grotendeels draaiende gehouden door vrijwilligers. De opbrengst gaat dan ook naar goede doelen. Elk jaar kiest de organisatie een thema gekoppeld aan één of meer goede doelen waarnaar het grootste deel van de opbrengst gaat.

Het was voor ons een aangename verrassing en wij hebben ons goed vermaakt. Roskilde straalde voor ons inderdaad warmte uit. Roskilde is een mooie stad met vriendelijke mensen, historie, maar ook met een rauw industrieel randje. Een aanrader om een keer te bezoeken!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Grappig dat oranje ook in een ander land zo' belangrijke rol kan spelen. Oranje is ook eigenlijk best een hele mooie, warme kleur. Dat zou je bijna vergeten.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We voelden onszelf ook echt wel thuis door die vrolijke kleur en aardige mensen uiteraard!

    BeantwoordenVerwijderen