Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 10 juli 2015

Met lege handen...

Voor de laatste keer voor de vakantie bracht ik onze oudste spruit naar de peuterspeelzaal. Ouders en kinderen druppelden 1 voor 1 binnen. Niets anders dan normaal, maar toen opeens kwamen de presentjes tevoorschijn. Vaders en moeders hadden voor de juffen van de peuterspeelzaal afscheidscadeautjes meegenomen. Flessen wijn, verzorgingsproducten, bloemen, knutselwerkjes, ga zo maar door... Mijn spruit en ik hadden niets. Wij stonden met lege handen.


Na mijn spruit veel plezier te hebben gewenst en gedag te hebben gezegd verliet ik het lokaal van de peuterspeelzaal. Daar trof ik een lotgenoot. Ik was gelukkig niet de enige met lege handen. Ook deze moeder keek mij aan en tegelijkertijd begonnen we te praten over de cadeautjes. Zij wist ook niet dat dit er een soort van bij hoorde. Niemand had ons iets verteld.... En het is tenslotte maar 6 weken vakantie en daarna komen ze gewoon weer terug bij dezelfde juffen.

Wat nu? Ga ik iets kopen, zodat mijn spruit nog iets aan de juffen kan gegeven of leg ik het naast mij neer. Het is tenslotte geen verplichting, toch!? Sterker nog, sinds wanneer is dit gebruikelijk? Na Halloween en Valentijnsdag en weet ik veel welke dag, moet ik dus nog meer in mijn agenda gaan bijhouden.

Na wat wikken en wegen besloot ik toch om iets voor de juffen te kopen. Maar wat ga je kopen? Ik had die ochtend al heel wat voorbeelden voorbij zien komen, maar ik ben zelf iemand die graag een praktisch cadeautje geeft. Een cadeautje waar iemand wat aan heeft. Daarbij ik ken deze juffen nauwelijks en ik weet dus niet of ze van een wijntje houden of dat ze graag douchegel gebruiken of iets dergelijks. Bloemen waren er al in overvloed, dus hun huizen staat er de komende week wel fleurig genoeg bij. 

Dan is er voor mij altijd maar een winkel waar je altijd voor iedereen slaagt. Precies, ik besloot naar de HEMA te gaan. Altijd genoeg originele keuzes voor een leuke prijs. Dit is wat ik kocht voor beide juffen. In het notitieboekje schreef ik dat wij ze een fijne vakantie wenste dat onze spruit niet kon wachten tot dat hij weer mocht komen spelen.
 
Afscheidscadeautje


Bij het ophalen van mijn spruit gaf ik hem de cadeautjes om aan zijn juffen te geven. De juffen keken blij verrast. En reageerden hartstikke leuk. Beide zeiden dat ze dit een erg leuk en origineel idee vonden. Juffen blij en onze spruit blij (en mama natuurlijk ook)! De juffen gaan genieten van 6 hele weken vakantie en ik ga kijken hoe ik 6 hele weken mijn spruit kan vermaken, zonder dat hij wekelijks 2 ochtenden met de kindjes kan spelen.

Hebben jullie de juf of de meester een presentje gegeven voor de vakantie/ afscheid?

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

4 opmerkingen:

 1. Dat is ook wel leuk. Wij hebben vanochtend ook wat gebracht ook al was dochter niet welkom vanwege besmettingsgevaar. Stonden ook twee bossen bloemen maar meer niet. Hier was ik dus uitzondering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig hoe dit per psz verschilt. Beterschap voor je dochtertje!

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je toch nog wat gaf. Uit ervaring weet ik dat het een cadeautje erg wordt gewaardeerd, maar een tekening blijft het leukst hihi :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook een groot fan van eigen werk, maar helaas hadden we daar dit keer geen tijd voor. De volgende keer ben ik uiteraard voorbereid!

   Verwijderen