Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 2 juli 2015

Deense kinderwagens zijn GROOT!

De trend van de retro kinderwagens is mij niet ontgaan. Maar tijdens onze vakantie verbaasde ik mijzelf over de kinderwagens die ze hadden in Denemarken. 

ondeuende spruit kinderwagen denemarken

Overal waar je keek spotte ik vaders en moeders met in mijn ogen grote ouderwetse kinderwagens. In Kopenhagen heb ik wel een paar Bugaboo kinderwagens en zelfs een Stokke kinderwagen gespot, maar dit waren echt een uitzonderingen. Toen wij langs een babyzaak wandelen stonden de grote kinderwagens ook in allerlei modellen in de winkel uitgestald. 


ondeuende spruit kinderwagen denemarken

Wij hebben zelf een Joolz kinderwagen (die overigens erg fijn is). Deze manoeuvreer ik wanneer het nodig is met 1 hand door de bocht, maar dit hoef je niet te proberen met de Deense variant. Hier moet je serieus 2 handen en kracht voor gebruiken. Zou voor mij echt een probleem zijn wanneer ik terugkom van de supermarkt met een afgeladen kinderwagen met daarbij nog een tas aan mijn arm en nog de oudste spruit die ik vaak ook nog eens vast moet houden.
 
Daarnaast weet ik weet niet hoe jullie dit ervaren, maar onze Joolz kinderwagen staat al altijd in de weg en achterin de auto krijgen is mogelijk maar toch altijd een gedoe. Terwijl de 'Nederlandse' kinderwagens in vergelijking met de grote kinderwagens die de Denen gebruiken echt klein en multifunctioneel zijn.
Echter kreeg ik het antwoord  tijdens de terugreis van onze vakantie. Ik spotte 2 kinderwagens die op een fietsendrager achterop de auto bevestigd waren. (Helaas kon ik er geen foto van maken, want het was mijn beurt om enkele kilometers te rijden.)

Daarbij zag ik bij mijn weten niemand met zijn kind in de Maxicosi rondlopen. Deze past waarschijnlijk ook niet op deze grote kinderwagens, maar het is natuurlijk ook niet goed voor de rug om ze hier lang in te laten liggen. Echter zie je dit in Nederland juist heel veel en waarschijnlijk doordat de kinderwagens die we hier aanschaffen zo multifunctioneel zijn. 

ondeuende spruit kinderwagen denemarken

Niet alleen de kinderwagens zelf vielen mij op, maar ook waren de kinderen zelf van top tot teen ingepakt. Terwijl het weer vergelijkbaar was met het weer in Nederland. Ik kleedde bijvoorbeeld mijn spruiten in een lange broek met t-shirt met lange mouwen en een zomerjas.
De kleinste kinderen lagen onder een dik dekbed verstopt in de grote kinderenwagen. De wat oudere kinderen droegen vaak een muts en zaten rechtop in de kinderwagen. (wat overigens een heel leuk zicht is). Iets wat ik wel eens zie in Nederland, maar eigenlijk heel weinig. Zelf kon ik niet wachten tot dat beide spruiten sterk genoeg waren om de wieg om te wisselen voor de stoel. Kan je de hele tijd van hun gezichtjes genieten terwijl je fijn aan het wandelen bent.

Toch is het heel leuk om te zien dat mijn per land verschillende gewoontes hebben. Waarschijnlijk hebben de Denen ook naar met verbazing naar onze kinderwagen en de aankleding van de spruiten gekeken. Maar tja, kleine kinderwagens, grote kinderwagens...Ik heb ook wel eens een compleet gezin (man, vrouw en drie kinderen) op een scooter gezien in Bali. Zo heeft ieder land zijn eigen gewoontes.

Waar heb jij tijdens een vakantie wel eens met volle verbazing naar gekeken?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Zover ik van mijn collega weet zijn de wagens daar zoveel groter omdat ze voor buiten slapen worden gebruikt. Kinderen kunnen tot 1,5 of 2 jaar in deze wagens slapen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze kunnen er idd heerlijk en veel langer in slapen. Hier in Nederland was het bij mijn spruiten na 6 maanden toch echt voorbij! Ze pasten toen niet meer in de 'bak'.

      Verwijderen