Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 1 juli 2015

Kinderboek Ridder Noah

Kennen jullie het kinderboek Ridder Noah al? In dit boek vecht Ridder Noah tegen alle draken die hem zo ziek maken. Helaas was kleine Noah nog geen 7 maanden oud toen hij overleed aan een zeldzame nierziekte. Hoe vertel je aan jonge kinderen dat je een broertje , zusje, neefje, nichtje of vriendje is overleden? Stichting Vrienden van Noah hoopt dat het kinderboek 'Ridder Noah' andere ouders helpt om woorden te geven aan het verlies van een kind.

Ridder Noah
"Als Ridder Noah geboren wordt is hij heel erg ziek. De dokters denken dat hij het niet gaat redden. Maar Ridder Noah wil leven! Hij gaat het gevecht aan met draken die zijn buikje heel erg ziek maken. Ridder Noah wordt tegen alle verwachtingen in sterker en op een dag mag hij met papa en mama mee naar huis. Ze geven hoffeesten, maken plannen en dromen over alles wat ze met Ridder Noah willen doen. Maar dan gaat het mis. De draken komen terug. En ze worden sterker... Zo sterk dat Ridder Noah weer speciale hulp nodig heeft van lakeien in het VU-Kasteel". 

De opbrengst van het boek gaat naar de Kinder IC van het VU medisch centrum in Amsterdam. Op verzoek van medewerkers van de Kinder IC wordt de opbrengst van het boek besteed aan communicatiemiddelen. Met deze hulpmiddelen kunnen ouders en kinderen met elkaar communiceren als praten even lastig is. 

Meer informatie over het boek en het verhaal erachter kun je lezen op de website www.vrienden-van-noah.nl. Als je interesse hebt dan kan je het boek hier verkrijgen in de webshop of een donatie doen!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten