Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 20 juli 2015

Just another manic monday...

Gisteren begon het eigenlijk al. We gingen naar de verjaardag van de overgrootmoeder van onze spruiten. De hele familie was aanwezig en omdat we iedereen niet regelmatig zien werden onze beide spruiten aan alle kanten besprongen. De spruiten vonden het eerst niet echt prettig, maar na enkele minuten waren ze ontdooid en konden ze er wel van genieten. Op schoot bij de ene, dan weer doorgegeven naar de ander, weer een stukje worst en dan weer een stukje kaas, in de voorbijgang een aai over de bol en kiekeboe spelen met onze spruiten bleek in de familie toch echt wel favoriet.
Op de terugreis naar huis dommelden beide spruiten weg en hebben ongeveer 20 minuten geslapen. Toen we thuis waren, was het wel degelijk tijd om iets te eten. Beide spruiten zaten met een slaperig hoofdje aan tafel en hebben wel netjes hun bordjes leeg gegeten. Beide spruiten krijgen voor bedtijd  nog een fles. De oudste met melk en de jongste met Nutrilon. Dus tot zover weinig aan de hand.

Echter toen wij ze in bed hadden gelegd met ons gebruikelijk ritueel, dachten we eindelijk ook even op de bank te gaan zitten. Helaas....beide spruiten hadden besloten niet te gaan slapen. Dit resulteerde in meer dan 10x de trap op en af om ze keer op keer weer in de stoppen, liedjes te zingen, vertellen dat het nu echt tijd is om te gaan slapen en ga zo maar door. 
Rond 23 uur zat ik echt te knikkebollen. Onze oudste spruit was kort daarvoor in slaap gevallen. De jongste daar in tegen was dit nog niet van plan. Omdat ik bijna in slaap viel toen ik naast zijn bedje zat en over zijn rug aan het aaien was, besloot ik na veel wikken en wegen bij ons in bed te nemen. Gelukkig hielp dit en na ongeveer 30 minuten was hij dan ook onder zeil.

De volgende ochtend was onze jongste er al vroeg bij, 6 uur is tenslotte een mooie tijd om je eerste fles te nuttigen wanneer je de avond daarvoor om 23:30 uur ben gaan slapen. Ik zou het wel weten als ik onze jongste spruit was. Buikje vol en lekker verder slapen. Dit was hij echter niet van plan en onze dag begon dus ook lekker vroeg. Gelukkig was na de klaagzang van de jongste, de oudste ook vroeg uit zijn bed. Beide spruiten laten duidelijk merken dat de vele prikkels van de dag daarvoor hun geen goeds hebben gedaan.

Ik besloot beide spruiten lekker in de bad te doen. Dit ging redelijk, tot dat ik de jongste ging afdrogen. Hier had hij geen zin in, laat staan dat ik hem mocht aankleden. In de tussentijd vertelde de oudste spruit die nog in bad zat (zonder water dat had ik al laten weglopen) dat hij in bad had gepoept. (Fijn!) Nadat ik de jongste spruit afgedroogd en aangekleed had kon ik dus de oudste nog een keer afspelen, afdrogen en aankleden, en niet te vergeten de poep op te ruimen en het bad schoon te maken.

Na dit hele ritueel konden we dan eindelijk naar beneden. Hier stond gelukkig nog een volle vaatwasser met schone vaat, een wasrek middenin de woonkamer met droge schone was en toen ik de koelkast open deed was deze wel heel erg leeg.
Na alles een beetje aan kant te hebben en beide spruiten fruit en ontbijt te hebben gegeven, konden we naar de supermarkt, want anders hadden we wel een hele karige lunch. Waar ik al bang voor was gebeurde. De jongste spruit, die zo moe was dat hij niet wist wat hij met zichzelf aanmoest besloot al bij de voordeur te gaan jammeren.  Hoe dichter we bij de supermarkt kwamen, hoe harder dit werd. Je kan je voorstellen hoe dit op de terugweg van de supermarkt was... Al had ik voorbereidingen getroffen met een fles, speelgoed en ga zo maar door maar helaas niets hielp. 

De jongste spruit ligt nu eindelijk te slapen. Hij heeft zichzelf naar 2 uur jammeren en huilen overgeven aan zijn slaap en is met zijn fles in zijn mond in slaap gevallen. De rust is wedergekeerd, de oudste spruit rijdt in de tuin rond op zijn trekker en gaat zo nadat hij een boterham heeft gegeten even een dutje doen. Ik hoop dat na beide dutjes van de spruiten we onze week op een goede manier kunnen starten.LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten