Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 3 juli 2015

Eindelijk IJSpret!

We hebben er even op de tropische temperaturen moeten wachten, maar het is het wachten meer dan waard geweest. Een tijdje geleden schreef ik een blog over IJSpret. Hierin had ik het idee om samen met onze oudste spruit te gaan schatgraven als het warm weer zich aan zou melden. Eindelijk was het dan zo ver!


ondeugende spruit ijspret activiteit schatgravenWat is er leuker dan om met heerlijk weer buiten te spelen? Met deze hitte moet je een beetje creatief zijn, het is namelijk te warm om een potje te voetballen....daarom is de activiteit schatgraven een super idee wanneer de temperaturen stijgen!

Samen ging ik met de oudste spruit aan de slag. We  vulden een grote plastic bak met een laag water. In dit water heeft onze spruit een paar speelgoedjes gedaan. Vervolgens hebben we de bak in de vriezer gezet. We hebben de bak een paar uur in de vriezer laten staan en toen kon onze spruit aan de slag.

ondeugende spruit ijspret activiteit schatgraven

Een paar uur later was het dan eindelijk zo ver, we gingen schatgraven! 
De oudste spruit was zo verbaasd om zijn speeltjes terug te zien in een groot blok ijs dat hij er gelijk aan wilde zitten om zijn speeltjes te pakken. Dit ging natuurlijk niet en toen heb ik hem uitgelegd dat hij met zijn gereedschap het eruit mocht halen.

ondeugende spruit ijspret activiteit schatgraven

ondeugende spruit ijspret activiteit schatgraven

Dit liet onze spruit zich geen tweede keer zeggen en ging gelijk aan de slag. Hij vindt het altijd al leuk om met zijn speelgoedgereedschap te spelen en hij vond het prachtig om nu met dit grote blok ijs aan de slag te gaan. 

Hoewel onze spruit van 2 jaar en 9 maanden vaak een spanningsboog van maximaal 10 minuten heeft, bleef hij nu enthousiast spelen. Hij heeft zich ongeveer 30 minuten vermaakt. Wat voor hem echt heel erg lang is. Uiteraard ging het ijs toen ook al een beetje smelten en kwamen de speeltjes er makkelijker uit. Toch had hij binnen no time met zijn enthousiasme een paar speeltjes te pakken.

ondeugende spruit ijspret activiteit schatgraven

Niet alleen de oudste spruit vond het leuk om te doen. De jongste spruit heeft 30 minuten zitten gillen van enthousiasme over wat zijn broer aan het doen was. Vermaak voor het hele gezin. Echt een hele leuke activiteit om te doen!

Wat hebben jullie voor leuke activiteiten gedaan met dit warme weer?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'
Wat is er leuker dan om met heerlijk weer buiten te spelen? En hoe leuk zou het zijn om schat te graven in een 'groot' blok ijs. 
Hoe? Lees snel verder!

Pak een grote bak die in je vriezer past. Vul de bak met water en stop wat klein speelgoed in de het water. Stop de bak met speeltjes en in de vriezer en laat deze invriezen. Als het water bevroren is haal je het blok ijs uit de bak. Geef ze wat gereedschap dat geschikt is voor de leeftijd en de spruiten kunnen gaan schatgraven! - See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/05/spelen-met-ijs-ijspret.html#sthash.4M65syut.dpuf

Schatgraven!

Wat is er leuker dan om met heerlijk weer buiten te spelen? En hoe leuk zou het zijn om schat te graven in een 'groot' blok ijs. 
Hoe? Lees snel verder!

Pak een grote bak die in je vriezer past. Vul de bak met water en stop wat klein speelgoed in de het water. Stop de bak met speeltjes en in de vriezer en laat deze invriezen. Als het water bevroren is haal je het blok ijs uit de bak. Geef ze wat gereedschap dat geschikt is voor de leeftijd en de spruiten kunnen gaan schatgraven!
- See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/05/spelen-met-ijs-ijspret.html#sthash.4M65syut.dpuf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten