Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 13 juli 2015

DIY Lamp en boekenplank

Een tijdje geleden struinde ik weer eens door de HEMA. Iets wat ik heel graag doe als ik daar even tijd voor heb. Ik spotte weer eens iets dat ik moest kopen.

ondeugende spruit DIY skateboard lamp boekenplank



Ik kocht een handige LED-lamp van de HEMA. Deze lamp is bevestigd aan een koord. Ze hebben trouwens ook een leuke roze versie met zwart/ wit snoer. Deze snoerloze lamp met koord is perfect voor elke plek waar je licht nodig hebt, binnenshuis of buitenshuis. Toeval treft dat wij niet heel veel stopcontacten in ons huis hebben, dus dit lampje komt goed van pas. Om het licht aan of uit te doen, trek je gewoon aan het koord. Er moeten wel 3 AAA batterijen in. 

Om het lampje zo maar ergens aan vast te binden met het touw vond ik een beetje saai, dus ik besloot er iets leuks van de maken. Omdat ik bezig ben met de kinderkamer van onze oudste spruit vond ik het een leuk idee om er een lampje voor bij zijn bed van te maken. Daarbij was ik nog opzoek naar een leuk plankje waar onze spruit spulletjes op kan neerzetten. Uiteraard kan je dan gewoon een plankje kopen, maar ik wilde iets anders. Ik ging dus aan de slag en in ongeveer 30 minuten was ik klaar!

Wat heb je nodig?:
 • 3 consoles Ikea, Ekby Valter
 • lamp HEMA
 • skateboard (kijk eens op marktplaats voor een skateboard voor een klein prijsje)
 • houten kraal (te verkrijgen in een hobbywinkel)
 • 3 AAA batterijen

Welk gereedschap?:
 • boormachine (boortje nr 10 voor het gat van de lamp)
 • schroeven (6 stuks)
 • pluggen  (6 stuks)
 • schuurpapier (niet te grof)
 • waterpas
 • potlood 
 • schaar 
 • aansteker
 • schroevendraaier
Tijd:
Lamp: 20 minuten
Plankje: 10 minuten

Aan de slag:
Boor bij 1 console het gat groter met boor nummer 10, zodat het touwtje door het gat past. Let op; aan de achterkant aan het touwtje van de lamp zit een plastic stukje. Dit stukje heb ik eraf geknipt. Het uiteinde van het touwtje heb ik met een aansteker dicht gebrand. Zo rafelt het touwtje niet helemaal uit. Nu kan je het touwtje van de lamp door het gat proppen. Wanneer dit gebeurd is kan je de houten kraal aan het uiteinde van het touw knopen.  Natuurlijk kan je de houten kraal ook vervangen door iets anders.
Bepaal waar jij het lamp wil hangen en geef met potlood een stip in het bovenste gaatje van de console aan waar je het gat gaat boren. Boor het gat en stop er een plug in. Schroef vervolgens de console met het lampje aan de muur. Houdt nu de waterpas tegen de console aan en wanneer de console recht hangt geef je met het potlood een stip in het onderste gaatje van de console. Vervolgens schuif je de console even opzij, boor je en gat en stop je de plug in de muur. Schroef tenslotte de console vast. Drapeer het touwtje van de lamp leuk over de console en je bent klaar. Vergeet ook niet de 3 AAA batterijen in het lampje te doen. 

Als het je gelukt is om het lampje aan de muur en de console te bevestigen, dan is het een koud kunstje om de 2 andere consoles aan de muur te bevestigen. Vergeet niet met de waterpas te checken of dat de consoles recht hangen. Skateboard erop en klaar is kees. Je kan er ook voor kiezen om het skateboard aan de consoles te bevestigen, maar bij onze spruit ligt hij er gewoon los op. 

De spruit en ik zijn blij met het eindresultaat! Wat vind jij ervan?
   

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking:

 1. Wat een leuk idee om dat met een skateboard te doen, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen