Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 12 juni 2015

Voorbereidingsperikelen voor de vakantie!

De voorpret begon weken geleden toen we een vakantie boekte naar Denemarken voor 2 weken. Nu de vakantie slechts nog enkele dagen van ons verwijderd is maakt de voorpret plaats voor vakantiestress.
Bij het boeken van de vakantie lijkt het allemaal nog zo ver weg, maar de dagen vliegen voorbij en voordat je het weet ben je bepakt en bezakt onderweg naar je vakantiebestemming!ondeugende spruit vakantie perikelen voorbereiding koffer rugzak

Maar voordat het eenmaal zo ver is... Zo kleurde ik twee weken geleden van mijn tenen tot mijn kruin knalrood toen ik een ingeving kreeg die redelijk noodzakelijk is, wanneer je met je hele gezin op vakantie gaat. Het is namelijk wellicht handig dat onze jongste spruit van 8 maanden ook een identiteitskaart nodig heeft...
Oeps! Vergeten! 

Gelukkig wonen we in een klein dorp, waar je (nog) bij de gemeente geen afspraken hoeft te maken met je DIGID code. Je kan hier nog ouderwets naar binnen lopen bij de afdeling burgerzaken. Geen wachtrijen en de pasfoto maken ze nog geen 200 meter verderop bij de brillenwinkel. Gelukkig was alles zo geregeld en een week later had ik de identiteitskaart in mijn handen. Gelukkig! 

Toen ik dat geregeld had moest ik mijzelf maar eens voorbereiden op deze vakantie. Op de blog Mamaliefde las ik handige tips voor een lange autoreis met kinderen. Deze heb ik dus aandachtig doorgenomen, want 800km is lang.... Het begin van de voorbereiding is er, maar dan... Wanneer ga je actie ondernemen, wanneer ga je spullen pakken? 

En dan, dan begint bij mij de twijfel... Wil ik dit shirt meenemen? Kan ik het nog een keer dragen voordat we op vakantie gaan? (Staat zo leuk op die ene broek...) Draai ik nog een gekleurde was voordat we met vakantie gaan? Zo pak ik ook elk jaar spullen in waarvan ik denk dat we ze echt gaan gebruiken en elk jaar wordt er tijdens de vakantie niet naar omgekeken. Toch weet ik van mijzelf dat ik ze dit jaar wederom in de tas zal proppen...het zeker voor het onzekere. Je weet het tenslotte nooit...
Teveel opties en keuzes maken is iets waar ik niet heel goed in ben... Dit speelt elke keer weer wanneer we op vakantie gaan. Nu gaan we voor het eerst op vakantie met 2 spruiten en dus ook meer om in te pakken en meer keuzes om te maken.

Het wordt dan ook een enorme uitdaging om alles en iedereen in de auto te proppen. En dan wel zo dat we ook nog redelijk kunnen zitten tijdens die lange rit. Belangrijk is dat er tussenstops worden gemaakt in verband met de spruiten, dus bij het inpakken dient er rekening gehouden te worden met het propwerk van de spullen. Ik wil toch voorkomen dat we bij iedere tussenstop onze spullen van de parkeerplaats moeten rapen. Note to myself: versnaperingen voor de tussenstop als niet als eerste in de auto zetten!

Het zal er uiteindelijk wel op uitdraaien dat ik op de dag van vertrek als een razende door het hele huis loop en nog vochtige was van het wasrek trek om deze nog even in een tas te proppen. Toch nog even die extra paar sokken erbij prop, want je weet het nooit. En dat ik na 3x checken van de tassen er toch nog achter kom dat ik de oplader van mijn telefoon ben vergeten.

Na deze voorbereidingsperikelen is het dan echt tijd om 2 weken extreem te relaxen. Het zal daarom even rustig zijn op Ondeugende Spruit. Gelukkig hebben we in de planning om daarna weer fris terug te komen met volop inspiratie! Tot snel!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten