Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 30 juni 2015

REVIEW Legoland Billund

Toen we hadden besloten om op vakantie te gaan naar Denemarken, konden we het toch niet laten om Legoland in Billund te bezoeken. Al had ik wel mijn twijfels. Beide spruiten zijn nog geen 3 jaar en toen ik hoorde hoeveel de entree was moest ik eerst wel even achter mijn oren krabben... Echter ben ik zelf opgegroeid met Duplo en Lego en was ik eigenlijk wel een klein beetje nieuwsgierig. 

Ondeugende Spruit Legoland Billund Denemarken
De oudste spruit!
Zoals ik al schreef moest ik van de entreeprijzen even achter mijn oren krabben.
    Prijzen (2015) 
    3-12 jaar 299 DK (41 euro), 
    13-65 jaar 320 DK (43 euro), 
    65+ 289 DK (39 euro)
Het is dus een goed idee om vooraf nog even te zoeken of dat er ergens een leuke kortingsactie is. Kinderen onder de 3 jaar zijn gratis en wij hoefden dus voor beide niet te betalen. Uiteraard wel voor onszelf.

Veel attracties zijn vanaf 90 cm. Gelukkig is onze spruit dat net en mocht dus in redelijk veel attracties. Het is ook echt een durfal en ronddraaien en hoogtes vindt hij prachtig. Natuurlijk mocht hij niet in alles, want ze hebben ook spectaculaire achtbanen die meer voor de grote kids en waaghalzen zijn. Als volwassenen kan je jezelf hier dus ook prima vermaken. Wanneer je Legoland binnenkomt loop je ook eerst door een soort van Madurodam, wat heel leuk is voor de kleine kinderen (overigens is ook Amsterdam vertegenwoordigd)

Echt hollands, maar met een kleiner budget is het echt een heel goed idee om eten en drinken mee te nemen. De prijzen zijn zeer pittig. Zo betaalden wij voor een kleine cappuccino 36 DK (nog net geen 5 euro). Er zijn wel veel gelegenheden waar je even iets kan eten en drinken kan halen. Een hamburger met friet, sushi, Mexicaans, er iets voor ieder wat wils. Er zijn ook voldoende plekken om even uit te rusten en iets te eten en te drinken.

Door het hele park heen is er telkens de mogelijkheid om met Lego en Duplo stenen te spelen. Onze spruit heeft zich hier goed mee vermaakt. Ook niet onbelangrijk is dat er over toiletten te vinden zijn en dat er ook de mogelijkheid om luiers te verschonen.

De dag dat wij er waren was buiten het hoogseizoen en het weer was druilerig en was het dus niet druk. Wij hebben niet meer dan 5 minuten hoeven wachten tot dat wij met onze spruit in een attractie konden. Echter begreep ik wel van de medewerkers dat dit in het hoogseizoen wel anders is. Om in ieder geval de rijen bij de kassa's voor entree en parkeerkaart te voorkomen, kan je deze van te voren online kopen. 
Ja, je leest het goed. Ook voor het parkeren bij Legoland moet er betaald worden en wel 50 DK voor de hele dag. Dit is omgerekend ongeveer 7 euro. Mocht je trouwens echt een groot Lego fan zijn dan kan er ook blijven slapen in een hotel of een huisje. 


Ondeugende Spruit Legoland Billund Denemarken
Legoshop Legoland Billund
Bij de boeking van onze vakantie kregen wij een bon van 15 euro om te besteden in de Legoland shop. We moesten dus wel een kijkje nemen. Wat een enorme winkel à la supermarkt model met 6 grote kassa's. Gelukkig was het op de dag dat wij er waren niet heel druk, dus we hoefden niet massaal in de rij te staan. 

Uiteindelijk hebben wij een leuke dag gehad en de oudste spruit heeft zich heel goed vermaakt. Echter heb ik mijn twijfels of ik een tweede keer naar Legoland zou gaan. Ik vind namelijk dat onze spruiten zich net zo goed zouden kunnen vermaken in een ander pretpark. Echter, zeg nooit nooit, want al ze straks wat ouder zijn en het Legovirus heel erg te pakken krijgen is het natuurlijk lastig om te zeggen dat we nooit meer gaan.... 


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten