Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 4 juni 2015

De Ondeugende Spruit en de peuterspeelzaal!

Elke ochtend als de oudste spruit wakker wordt vraagt hij als eerst of hij 'met de kindjes mag spelen'. Hij bedoelt hiermee of hij vandaag naar de peuterspeelzaal mag. Helaas voor hem gaat hij 2 ochtenden in de week en moet ik hem dus vaak teleurstellen.
ondeugende spruit peuterspeelzaal zand zandbak


Toen hij voor de eerste keer naar de peuterspeelzaal ging schreef ik hier een blog over. Bij de eerste keer dat ik hem bracht, bleef hij nog een beetje aan mijn been plakken. Nu we echter 2 1/2 maand verder zijn is hij helemaal ingeburgerd. Misschien zelfs wel een beetje 'te'.

Onze spruit was duidelijk onder de indruk van de situatie. Allemaal ouders die zich een paar minuten voor half 9 door dezelfde ingang propte om de spruiten op tijd op de peuterspeelzaal te brengen. De ene ouder ging nog even gezellig bij zijn of haar spruit zitten, terwijl de ander zijn spruit een duwtje in de rug gaf en nog net een 'goedemorgen' zei tegen de juf.  In tegenstelling tot ons eerste bezoek, bleef onze spruit aan mijn been hangen en keek mij aan met een blik van 'ik weet niet wat dit allemaal moet voorstellen, maar ik ga hier niet blijven!'.  Gelukkig kwam hier snel verandering in toen hij een paar andere spruiten met auto's in de weer zag. Hup jas uit en gaan! - See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/04/hi-mama-van-1ste-x-peuterspeelzaal.html#sthash.Osqmyt7S.dpuf
Onze spruit was duidelijk onder de indruk van de situatie. Allemaal ouders die zich een paar minuten voor half 9 door dezelfde ingang propte om de spruiten op tijd op de peuterspeelzaal te brengen. De ene ouder ging nog even gezellig bij zijn of haar spruit zitten, terwijl de ander zijn spruit een duwtje in de rug gaf en nog net een 'goedemorgen' zei tegen de juf.  In tegenstelling tot ons eerste bezoek, bleef onze spruit aan mijn been hangen en keek mij aan met een blik van 'ik weet niet wat dit allemaal moet voorstellen, maar ik ga hier niet blijven!'.  Gelukkig kwam hier snel verandering in toen hij een paar andere spruiten met auto's in de weer zag. Hup jas uit en gaan! - See more at: http://www.ondeugendespruit.nl/2015/04/hi-mama-van-1ste-x-peuterspeelzaal.html#sthash.Osqmyt7S.dpufHij weet dat hij bij binnenkomst zijn tas en zijn jas moet ophangen, ook al vindt hij het makkelijker als mama dat even voor hem doet. Hij heeft bij binnenkomst namelijk maar 1 doel en dat is zo snel mogelijk in de hoek met de auto's zien te komen.Als moeder weet ik dat het een ondeugende jongen is, die geen moment stil zit en graag doet wat hij zelf wilt. Toch hoop je dan als moeder dat wanneer hij naar de peuterspeelzaal gaat hij zich keurig gedraagt en goed luistert. Echter blijkt dit niet altijd het geval. 
Als moeder weet ik dat het een hele enthousiaste spruit is die niet van stilzitten houdt, niets zo goed luistert en wanneer hij iets in zijn hoofd heeft hij dit niet zomaar uit zijn hoofd laat praten. Toch hoop je als moeder dat wanneer je hem naar de peuterspeelzaal brengt hij zich netjes gedraagt en goed luistert. Echter blijkt dat dit niet altijd het geval is.
Zo was er vanochtend een moeder die vroeg aan mij en aan één van de juffen of dat haar dochter en onze spruit veel met elkaar spelen. We kregen als antwoord dat dit niet het geval was, maar dat alle kindjes zijn naam weten omdat hij regelmatig gecorrigeerd moet worden.... Dat is natuurlijk niet wat je als moeder wilt horen. 

Gelukkig weet ik ook dat onze spruit met het grootste plezier naar de peuterspeelzaal gaat, dat sinds hij naar de peuterspeelzaal gaat hij 's avonds 'visje visje' zingt voor zijn knuffels, we heel wat kilo's zand in huis hebben, dat hij nu de oren van je kop praat (lees:brabbelt) en wanneer ik hem vertel dat 'hij weer met de kindjes mag spelen', hij heeft meest blije hoofd dat je maar kan bedenken. 
Misschien dat als we weer 2 1/2 maand verder zijn, niet iedereen meer zijn naam omdat hij zoveel gecorrigeerd moet worden, maar omdat dat iedereen weet dat hij gewoon de allerleukste ondeugende spruit van de hele wereld is!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten