Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 5 juni 2015

Instagram, hoe werkt dat nou?

Sinds een tijdje is Ondeugende Spruit ook op Instagram te volgen. Ik had Instagram al een een hele tijd gedownload als app om mijn mobiel, maar deed er vrij weinig mee. Soms maakte ik een foto om er vervolgens een leuke filter overheen plakken, maar dan? Nu heb ik eindelijk een beetje uitgevogeld hoe het werkt. Lees je mee?


Aanmelden  

Het begint uiteraard allemaal met het downloaden van Instagram in de app-store. Je kunt Instagram gebruik op je mobiel of op je tablet. Via de computer kan je Instagram ook wel gebruiken, maar je kan er dan niet zoveel mee. Als je Instagram hebt gedownload moet je jezelf aanmelden. Je kan een nieuwe account aanmaken door te registreren, of je aanmelden via je facebook account.
Het voordeel daarvan is dat je meteen kunt zien wie van je Facebook-vrienden ook Instagram gebruikt, en kun je direct foto's posten naar Facebook.

Profiel instellen

Nu kan je je profiel instellen. Belangrijk om te weten is dat je profiel automatisch op openbaar staat. Wees gerust,  dit kun je zelf veranderen. Als je je profiel privé instelt kunnen alleen je volgers je foto’s zien. Je moet dan iemand eerst accepteren voordat ze jouw foto’s kunnen zien. Je kunt je profiel privé instellen op de persoonlijke pagina. Daarnaast kan je op je persoonlijke pagina een profielfoto instellen, je profieltekst, je Instagram naam veranderen en eventueel een website toevoegen. Wil je weten waar je jouw persoonlijke pagina kunt vinden? Lees dan even verder.

 

Welke knoppen gebruik ik waarvoor? 

Als je de Instagram voor je hebt zie je onderaan het scherm vijf knoppen. Dit zijn de knoppen, van links naar rechts:
  • Huisje; volg je andere mensen, dan komen hier hun foto’s te staan.
  • Vergrootglas; hier staan foto’s die op dat moment populair zijn. Hier kan je zoeken naar andere gebruikers en #.
  • Fototoestel; hier upload en bewerk je je eigen foto’s.
  • Tekstballonnetje met hartje; als iemand je volgt, een van jouw foto’s leuk vindt of commentaar achterlaat komt dat hier te staan.
  • Persoonlijke pagina: hier staan jouw foto’s en bewerk je je eigen persoonlijke informatie. 
Instagram is een app die je op je smartphone of tablet kunt zetten. Je kunt er foto’s mee bewerken en on-line zetten in een tijdlijn. Als je plaatjes op Instagram zet, kun je ervoor kiezen ze meteen ook via Facebook en Twitter te delen. Zodra je foto op Instagram staat, kunnen anderen ze zien en je eventueel volgen. Ook kun jij de afbeeldingen van anderen bekijken. De plaatjes van mensen die je volgt, staan in je tijdlijn. - See more at: http://www.huisvanbelle.nl/instagram-hoe-werkt-het/#sthash.XWhAoGcv.dpuf

 

Mensen volgen

Nu het is gelukt om je profiel in te stellen en je weet welke knoppen waarvoor bedoelt zijn, kan je je foto's online zetten. Maar wie gaat er dan jou foto zien? 
Als je naar je persoonlijke pagina gaat druk je rechtsboven op de knop instellingen. Wanneer je hier op drukt kom in het tabblad opties. Hier zie het kopje 'mensen volgen', hieronder staan 3 manieren om vrienden uit te nodigen en mensen te zoeken. Daaronder staat nog veel meer info en instellingen die goed zijn om een keer door te nemen.

Een andere optie om personen te volgens is om in de app op het vergrootglas te drukken. Je kunt dan kiezen tussen 'foto's' en 'personen'. Bij de 'foto's' zie je ook allemaal foto's bij elkaar. Wanneer een foto je aanspreekt kan je deze leuk vinden door op het hartje te drukken. Je kan er ook voor kiezen om die Instagram gebruiker te volgen. Wanneer je op personen drukt zie je suggesties van Instagram van gebruikers die je kan volgen.

# en zelf volgers krijgen

Nu je personen volgt en jij foto's van jezelf plaatst is het ook leuk als mensen jou foto's leuk vinden. De hashtags (#) zijn daarbij heel belangrijk. Instagram werkt net zoals Twitter en Facebook met hashtags. 
Plaats hastags die bij jou foto en profiel passen. Maar de hastags niet te lang en kijk ook eens naar de hastags van foto's die jou aanspreken. Wellicht doe je inspiratie op om te delen.

Zoek je foto's die jou aanspreken dan kan je een hastags zoeken op de pagina met het vergrootglas. Hierdoor vindt je mensen die foto's maken met diezelfde hastags.  Wanneer je een Instagram gebruiker  uit Nederland zoekt, dan kan je zoeken op #Nederland of #Netherlands. Als je er een mooie foto bij ziet staan, dan kan je deze 'leuk' vinden door op het hartje te klikken.  Je kan er ook een berichtje achterlaten door op het tekstballonnetje te klikken. Meerdere foto's leuk van dezelfde persoon, dan kan je deze persoon ook volgen. De kans is groot dat mensen dan ook een kijkje nemen op jou Instagram en dat ze jou dan terugvolgen. 
  

Reposten van foto's 

Instagram is nog niet echt heel geschikt en makkelijk om iets te reposten (delen) wat iemand anders geüpload heeft. Gelukkig zijn er wel manieren om die dit mogelijk maken. 
Je kan hiervoor een speciale app downloaden. Met deze apps kun je foto's van het profiel van iemand anders plaatsen op je eigen profiel. De apps zorgen er meteen voor dat de oorspronkelijke uploader de verdiende credits krijgt.
Een andere mogelijkheid is om de URL te kopiëren van een bepaalde foto, zodat je de foto kunt plaatsen op een andere plek. Dit kan bijvoorbeeld in je blog. Je drukt op afbeeldingen toevoegen en dan selecteren dat je een URL wilt toevoegen. Dit vormt dan gelijk een link naar diegene waarvan jij de foto hebt gerepost.
Tot slot kan je nog een schermafbeeldingen maken van de foto die je wilt reposten. Deze kan je dan bijsnijden, om vervolgens weer te plaatsen.

Zijn er nog meer Instagram-weetjes die ik nog niet ontdekt heb en volg jij Ondeugende Spruit al op Instagram?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'
Geen opmerkingen:

Een reactie posten