Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 1 juni 2015

Ga jij 'even' boodschappen halen?

Boodschappen....je komt er niet onderuit. Je hebt het nog niet in huis en je kan weer. Boodschappen doen is nooit een hobby van mij geweest en dat zal het waarschijnlijk ook nooit worden. Zeker met 2 spruiten is het elke keer weer een uitdaging.Ondeugende spruit boodschappen

De keuze begint al bij 'gaan we met de auto' of 'lopen we even het dorp in'. Het is 10 minuten lopen naar de plaatselijk supermarkt. Maar met de oudste spruit kan deze reis makkelijk een uur duren.
Daarbij kan je niet zo heel veel meenemen met de kinderwagen. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik op de terugweg naar huis denk 'had ik nou toch maar niet dat tweede pak sap in de aanbieding gekocht'.

Dan besluit ik om met de auto boodschappen te halen. Helaas heb ik ook een paar jaar geleden besloten dat ik een 3 deurs auto wilde hebben, want wat moet je tenslotte met 5 deuren als je nog nooit over kinderen hebt nagedacht. Daar heb ik nu elke keer zoveel spijt van. Zeker wanneer ik de oudste spruit in zijn autostoel zet en ik mijzelf tussen de voorstoel en de achterbank prop om de oudste spruit in zijn autostoel te zetten, tegelijkertijd weer eens mijn hoofd stoot aan het dak en de voorstoel weer eens naar achterklapt terwijl ik er nog tussen sta...

Maar goed wanneer ik met de auto ga, kan ik in ieder geval de kofferbak volladen. Wel opletten dat de kinderwagen er dan nog inpast, want het zal niet de eerste keer zijn dat ik de achterbak opnieuw moet inladen. Daarom prop ik tegenwoordig ook vaak de achterbank vol met boodschappen. Hierbij heb ik geleerd om geen etenswaren te dicht naast de autostoel van de oudste spruit te plaatsen. De laatste keer had hij een banaan inclusief schil in zijn mond. Probeer die maar eens af te pakken wanneer je aan het autorijden bent.
 
Het komt niet vaak voor, maar soms kan het niet anders of ik ben weer eens iets vergeten...dan gaat mijn vriend boodschappen halen. Hij denkt in eerste instantie alleen aan 'mannen' boodschappen. Chips, bier en een zak snoep zijn de standaard boodschappen waar hij mee thuiskomt. Daarom geef ik hem altijd een brief met een grondige en duidelijke beschrijving. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat hij met chocolade pasta thuiskomt, terwijl ik een lekker pasta bolognese op het menu had staan voor die avond. Echter ben ik diegene die thuis is en hij werkt, dus zal het vaak toch op mij en de spruiten aankomen.

Het is vandaag weer zover. De koelkast klinkt weer erg hol. Wij gaan weer 'even' boodschappen halen. Ga jij ook 'even' boodschappen halen?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

4 opmerkingen:

 1. Haha ja hoor, maar ik vind het niet zo erg :) Gezellig boodschappen doen met de kinderenwagen of op de fiets met mijn jongste. De oudste zit op school. En in het weekend doen we nog even met zijn allen boodschappen, maar dat vind ik frustrerender.
  Zin om mee te doen en een week je bonnetjes op te sparen voor mijn rubriek? Vandaag verscheen er ook een artikel van een mama die meedeed op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het weekend boodschappen doen probeer ik ook zoveel mogelijk te voorkomen. Veel te druk! Ik ga een kijkje nemen op je blog, maar ik vind het wel een stap hoor een kijkje in mijn boodschappenwagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar, daarom laat ik het tegenwoordig bezorgen. Kost iets geld maar doordat je alleen koopt wat je nodig hebt en ook makkelijker alle aanbiedingen online hebt staan bespaar je dat er makkelijk uit. Ik bestel gemiddeld een keer per maand en haal verschil brood / melk / fruit etc. Bij de supermarkt om de hoek. Bijvoorbeeld nadat ik onze dochter heb weggebracht naar de peuterspeelzaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Iets om over na te denken idd! 1x per maand en dan de artikelen die langer houdbaar zijn. Hmm

  BeantwoordenVerwijderen