Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 10 juni 2015

2 ons groente en 2 stuks fruit!

2 ons groente en 2 ons fruit! Dit klinkt ons vast allemaal bekend in de oren, toch!? Mij in ieder geval wel. Elke dag maak ik vers fruit klaar. Daarnaast zorg ik altijd voor volgende groente, niet teveel snoepen, water drinken en ga zo maar door. Nee, ik ben geen 'superfood' fanaat, maar vooral 'down to earth' wat eten betreft. Maar om nou te zeggen dat ik altijd zo goed voor mijzelf zorg? 
ondeugende spruit 2 ons groente 2 stuks fruit


Elke ochtend sta ik in de keuken fanatiek fruit te snijden, maar dit is niet voor mijzelf. Dit is voor mijn spruiten. 
Niet dat ik zelf nooit fruit eet, soms koop ik 'luifruit'. Ik bedoel hiermee een smoothie of een vers geperst sapje uit de koeling van de supermarkt. Ik realiseer mijzelf dat het dan al dagen geleden is dat ik ook maar iets van fruit heb binnen gekregen. Misschien via mijn poriƫn bij het fruit snijden voor mijn spruiten, maar dat is vast verwaarloosbaar.

Groente gaat redelijk (al zeg ik het zelf). Ik kom sneller aan mijn 2 ons groente, dan aan mijn 2 stuks fruit. Van de 7 dagen in de week, kook ik echt wel 5 dagen vers. Daarbij gebruik zo min mogelijk pakjes en dat soort attributen en gebruik verse groente. Het liefst zou ik hier zeggen dat ik verse groenten uit eigen tuin haal, maar deze haal ik gewoon in de supermarkt en dan vaak ook nog in een zakje.  

Dit was echter wel anders tijdens mijn beide zwangerschappen. Toen ik wist dat ik zwanger was heb ik mijn leven per direct veranderd. Niet dat ik opeens een moestuin begon, maar de fruitschaal lag propvol en de groentelade werd ook gebruikt met waar de lade naar vernoemd is. Ik lette goed op mijn voeding (at dan wel stiekem ook voor 2...) Maar ik at elke dag trouw minimaal 2 ons groente en 2 stuks fruit. Dit stopte echter toen beide bevallingen achter de rug waren. Toen ik eenmaal de spruiten in mijn armen had was voor mij het hoofdstuk 'zorg goed voor jezelf' afgesloten.
   
Toch vraag ik mijzelf af waarom kan ik wel goed voor mijzelf kon zorgen tijdens mijn beide zwangerschappen, maar zodra ik bevallen was niet meer? Ik schuif het af op de hormonenkwestie, of toch doorzettingsvermogen, of gewoon lui?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten