Wie is Ondeugende Spruit?

dinsdag 12 mei 2015

Billendoekjes > Wonderdoekjes of toch niet!?

Voordat ik kinderen had gebruikte ik nooit billendoekjes. Nu gebruik ik ze niet alleen voor de billen van mijn kinderen. Ik gebruik ze voor van alles. Het zijn wonderdoekjes of toch niet!?

Eerst gebruikte ik de billendoekjes waar ze in eerste instantie voor bedoeld zijn; voor de billen van de spruiten. Maar natuurlijk ook wel eens voor vieze handjes en vieze neus. Er ging echter een wereld voor mij open toen mijn spruit een mooie tekening met viltstift op de parketvloer had gemaakt. Ik kreeg het er met geen mogelijkheid af. Wat doe je dan als moeder....precies achter de laptop en googlen maar. Er is tenslotte vast wel een moeder op deze aardkloot die deze grap ook wel eens heeft gehad en er een oplossing voor heeft gevonden. En inderdaad de viltstift verdween met een billendoekje als sneeuw voor de zon! En niet alleen viltstift...er ging een wereld voor mij open.

Ondeugende Spruit Billendoekjes Wonderdoekjes

16 reden waarom billendoekjes wonderdoekjes zijn:


1# Pas heb ik een poging gedaan om mijn haren zelf te verven en toen zaten niet alleen mijn haren onder de verf. Maar met een billendoekje heb ik snel en eenvoudig de restjes verf van mijn oren, voorhoofd, nek, maar ook de spiegel en de wasbak.

2# Billendoekjes schijnen heel goed te zijn om make-up te verwijderen. Watjes en make-up remover van de plank in de badkamer en dat pak luierdoekjes ligt vast nog wel ergens te slingeren. De lotion op de doekjes is super zacht en hydrateert zelfs een beetje.

3# Natuurlijk kan je ze dan ook gebruik om de geschminkte gezichten van je spruiten te poetsen

4# Op het internet las ik dat de billendoekjes ook handig zijn wanneer je je nagels aan het lakken bent. Als je net zoals mij geen vaste hand hebt kun je de nagellak die niet op de juiste plek zit er gelijk weer afvegen. 

5# Nog nooit geprobeerd, maar misschien wel het proberen waard wanneer je last heb van statisch haar. Even een billendoekje erlangs en het schijnt over te zijn. 
6# Als je zelfbruiner gebruikt en je bent een klein beetje uitgeschoten dan kan je billendoekjes gebruiken om je teint er weer af te vegen.

7# Last van aankoeksels op je kinderstoel en bank? Waarvoor je eerst een krabber in de hand moest hebben om het te verwijderen, gebruik ik nu billendoekjes om het eraf te krijgen. Natuurlijk kan je er dan ook mee stoffen!
  8# Gebruik je een whiteboard? Gooi die borstel maar de deur uit en vervang deze voor een pak billendoekjes.
  9# Vieze vingerafdrukken op de televisie, ipad, televisie of welk scherm dan ook? Hups een billendoek eroverheen en je kan weer kijken.
  10# Soms moet je echt nodig naar de wc en dan is een openbaar toilet de enige oplossing....  Wanneer je echt moet zitten, haal dan eerst even een verfrissend billendoekje over de bril. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de verschoontafel!
  11# Standaard een pak billendoekjes in de auto om die ene vogelflats eraf te poetsen en wanneer je in de file terecht komt kan je even je dashboard stofvrij maken. 
  12# Ben jij een klusser? Wanneer je aan het verven bent, houdt dan billendoekjes bij de hand. Niet alleen de spetters op het glas en de vloer krijg je schoon met billendoekjes, maar ook je handen en haar.
  13# RVS streeploos schoon krijgen? Het antwoord is wederom met een billendoekje!
  14# Zelfs vlekken uit je kleding verwijderen schijnt met babydoekjes te lukken.

  15# Theeleut? Heb je dan ook last van die donkere aanslag in je mokken? Probeer het met een billendoekje en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  16# Sneaker fanaten opgelet! Met billendoekjes krijg je ze weer streeploos schoon.

  Wonderdoekjes of toch niet!?

  Maar na het opsommen van deze 16 redenen, reist bij mij de vraag wat er allemaal in die 'wonderdoekjes' zit! Is dit uiteindelijk wel zo goed voor de billen van je kleine spruit?
  Er is geen een ouder die ik ken, die geen billendoekjes gebruikt. Daarbij gebruiken we ze vaak. De billetjes van de spruiten worden wel zo een 5 a 6 keer per dag schoongemaakt. Dit zorgt ervoor dat de tere babyhuid heel vaak in contact komt met stoffen die in de doekjes zitten. Om het zeker voor het onzekere te nemen was ik regelmatig de billen van onze spruiten met warm water en eventueel babyzeep. Als ik onderweg ben, gebruik ik natuurlijk babydoekjes, want ze zijn super handig.

  Tot slot: gooi ze alsjeblieft niet in de wc, maar gewoon in de prullenbak. Niet alleen om verstopping tegen de gaan, maar ze zijn ook niet afbreekbaar. 

  UPDATE: de Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar de ingrediƫnten van de billendoekjes. Je leest de resultaten hier!

  Waar gebruik jij billendoekjes voor? En vraag jij jezelf ook af wat er allemaal in deze 'wonderdoekjes' zit? 


  LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin' 


  4 opmerkingen:

  1. AMEN. AMEN. AMEN! Ik heb niet eens kinderen, ook geen zusjes of jongere broertjes, maar ik gebruik de pakken bij het lezen. Het is ideaal voor make-up looks, om je kwasten in schoon te maken, make-up resten van je handen te halen, stof af te nemen, het verwijderen van vlekken op je voorhoofd na het verven van je haar en noem maar op. Geniaal!

   BeantwoordenVerwijderen
   Reacties
   1. Niet normaal toch dat dit allemaal met 1 doekje kan! ik ben hier allemaal veel te laat achtergekomen. Mijn leventje had een stuk makkelijk geweest ;)

    Verwijderen
  2. Dit artikel komt bij mijn favorieten te staan.
   Met een babyboy in aantocht denk ik dat we de billendoekjes voor veel dingen gaan gebruiken.
   ijken wat ik straks herken uit het artikel ;-)

   BeantwoordenVerwijderen