Wie is Ondeugende Spruit?

vrijdag 8 mei 2015

Verschoonperikelen tijdens uitstapjes!

Ik ben gek op uitjes! Maar met 2 spruiten ben je niet zomaar de deur uit. Je dient de nodige voorbereidingen te treffen en er een goede planning op los te laten, maar zelfs dan kom je voor verrassingen en uitdagen te staan.
Ondeugende Spruit verschonen luier verschoonperikelen


Gisteren hadden we een uitje geplant. Alle voorbereidingen waren getroffenen alles was in de auto gestouwd. Onder andere de enorme  luiertas met survival uitzet, waarover ik onlangs een blog over schreef. Overigens plaats ik de luierstas altijd achter mijn stoel in de auto. Ik ben dan namelijk in de veronderstelling, dat wanneer ik onderweg iets uit de luiertas nodig heb, ik dit dan makkelijk kan pakken. Pas wanneer dit moment weer is aangebroken realiseer ik mij weer dat ik geen go-go-gadget arm heb die ik in allerlei bochten kan wringen. (Note to myself: stop hiermee!)

Na een gezellig autoritje, waarbij de oudste spruit op zijn eigen manier alles benoemd wat hij voorbij ziet komen een kleine spruit die voor de verandering eens had besloten om een dutje te doen, zijn we op de plaats van bestemming. 
Tijd voor een versnapering! Wanneer het tijd is voor een versnapering betekend dit ook een pitstop bij het toilet. Geen punt zou je denken. Als er iets te nuttigen is in dan is er doorgaans ook een toilet. Dit bleek ook het geval te zijn, maar voor luier dragende spruiten stond ons weer een uitdaging te wachten.

Na een zoektocht in het heren- en damestoilet, kwam ik weer eens tot de ontdekking dat er geen verschoontafel aanwezig is. Je doet nog een poging en vraagt het aan de serveerster, maar die kan je helaas ook niet helpen.
Er moet dus een andere oplossing worden bedacht. Op de vloer in een propvol restaurant word vaak niet zo gewaardeerd, dus kieper ik de kinderwagen van de jongste spruit in slaapstand. 'Fingers crossed' voor een plasluier, want een poepluier verschonen is toch nog een graadje lastiger. Wel even een hydrofiele luier eronder proppen om je Joolz te besparen.
Maar dan de grootste uitdaging, de oudste spruit. Deze bivakkeert niet meer in een kinderwagen en hier moet ik dus een andere oplossing voor vinden. Ik besluit om terug naar de auto te lopen en ruimte te creƫren in de achterbak en hem daar te verschonen. Lang leve de stationwagen.

Euforie! De eerste uitdaging van de dag is volbracht! Op naar de volgende. Op welke vreemde plekken hebben jullie wel eens een luier verschoond?


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

2 opmerkingen:

  1. Klinkt bekend! Op de meest onhandige plekken krijg je er meestal een verassing bij, een poepluier. Onze vreemde plek was midden in de kantine van de voetbal toen net een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen was gespeeld. Iedereen mocht meegenieten en het was ook nog een kruipluier, je weet wel, dat de poep zo lekker hoog in de romper zit. Awkward!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Idd Awkward! Allemaal mensen die ongevraagd mogen meegenieten! Hopelijk hadden ze de wedstrijd gewonnen. Konden ze misschien net iets meer hebben ;)

      Verwijderen