Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 20 mei 2015

IJSpret!

Een tijd geleden schreef ik een blog over gezonde ijsjes. Hebben ze gesmaakt? Hier in ieder geval wel!
Met het mooie weer in aantocht, kunnen we niet wachten tot dat we meer ijspret kunnen gaan beleven! Kijken jullie mee naar onze plannen?


ondeugende spruit ijspret spelen met ijs
Bron www.listotic.com

 

Schatgraven!

Wat is er leuker dan om met heerlijk weer buiten te spelen? En hoe leuk zou het zijn om schat te graven in een 'groot' blok ijs. 
Hoe? Lees snel verder!

Pak een grote bak die in je vriezer past. Vul de bak met water en stop wat klein speelgoed in de het water. Stop de bak met speeltjes en in de vriezer en laat deze invriezen. Als het water bevroren is haal je het blok ijs uit de bak. Geef ze wat gereedschap dat geschikt is voor de leeftijd en de spruiten kunnen gaan schatgraven!

ondeugende spruit ijspret spelen met ijs
Bron Pinterest

 

IJsblokjes

Je spruit te klein om te schatgraven? Voor kleine spruit is het ook erg leuk om met ijsklontjes te spelen. Stop ze  in een schaal (met of zonder water) en laat je kleine spruit ze proberen aan te raken en te pakken. Ze voelen ze dat het koud en nat is. Leuke eerste reacties om vast te leggen op de camera.
Wanneer je de ijsblokjes maakt is het ook leuk om er iets klein in te mee vriezen zoals een bloempje. Een ander idee is om kleurstof (eetbare kleurstof) aan het water toe te voegen. Wanneer de klontjes smelten krijg je een heuse regenboog.
Als je een zwembadje in de tuin hebt staan is het ook erg leuk om (gekleurde) ijsblokjes in het zwembad te doen. Laat je spruiten ze proberen te pakken voordat ze smelten!

Weten jullie nog leuke activiteiten voor de warme dagen?


Veel IJSplezier! 

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten