Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 21 mei 2015

Ik lieg tegen mijn kinderen!

Ik lieg tegen mijn spruiten en dit gebeurd regelmatig. Vanmiddag gebeurde het weer. Terwijl ik stiekem in de keuken een stuk chocolade sta te eten, komt de oudste spruit af of het gekraak van de wikkel. Niets blijft voor hem geheim. Hij kijkt mij aan met mijn guitige gezicht en hij vraagt mij om een stukje. Zonder blikken of blozen vertel ik hem dat chocolade niet voor kleine kindjes is, maar alleen voor grote mensen en ik geef hem een stuk appel.

Echter blijft het niet bij dit voorval. Bij het avondeten komt het ook regelmatig voor. Wanneer wij bijvoorbeeld gebakken aardappelen eten. Ik vind het heerlijk om deze aardappeltjes te vergezellen met een dikke klodder mayonaise. Onze oudste spruit ziet dit en wil ook graag. Hij vraagt ook om saus en begint een hele scene wanneer hij dit niet krijgt. Ik geef mijzelf over (ik heb tenslotte ook saus) en ik geef hem een klein beetje ketchup. Daarbij vertel ik een mooi verhaal dat ketchup kindersaus is en meneer gelooft dit en is super trots op zijn rode saus. Tja, kindersaus...het is in ieder geval gezonder dan mijn dikke klodder mayonaise. Een leugentje om bestwil, maar wie houdt ik hier nu eigenlijk voor de gek?  

Ik heb het beste met mijn kinderen voor, maar ik geef zelf niet altijd het goede voorbeeld. Ik heb wel eens met mijzelf afgesproken om ook alleen te eten wat ik mijn kinderen geef. Is wel zo eerlijk toch? Echter kon ik mij niet lang aan deze afspraak houden. De verleiding is te groot! Wanneer ik in de supermarkt loop hoor ik de chocolade naar mij roepen en zie ik de chips naar mij lonken. Ik heb het eens geproefd en kan (bijna) niet meer zonder. Ik ben verpest. 

Nu probeer ik mijn spruiten zo lang mogelijk op het 'gezonde' pad te houden. Met hier en daar soms een uitzondering, maar ik probeer de verleiding zo lang mogelijk uit te stellen. Het is tenslotte voor hun eigen bestwil.

Welke leugentjes om bestwil zetten jullie wel eens in?LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking:

  1. Haha hier precies hetzelfde. Mama mag ik mayonaise bij mijn aardappeltjes, en ook een beetje appelmoes?? Ah Ah Ah mamaaa en ik ben overstag. En zo eet hij wel zijn boompjes (broccoli) en de rest ook op. Ik zeg geen probleem hoor die leugentjes om bestwil. xx

    BeantwoordenVerwijderen