Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 6 mei 2015

Het verplaatsen van de rommel!

Het team van 'Mijn leven in puin' staat nog niet aan de deur, maar het is vaak een chaotische boel in ons huishouden. Het is niet dat er niet wordt opruimt, maar meer het feit dat het opruimen weinig zin heeft. Scenario: jij stopt de duplo blokken in de doos en je spruit staat achter je rug om de puzzels uit de kast te trekken. Herkenbaar?Ondeugende Spruit Rommel Opruimen

Wanneer de spruiten 's avonds op bed liggen doe ik altijd wel een een poging om het huis in orde te krijgen. Dit lukt dan ook altijd aardig, maar kijk niet in de kasten of onder de bank. Eigenlijk mag je het geen opruimen noemen. Het is meer 'verplaatsen van de rommel'. 
Na een dag vol avontuur met de spruiten is mijn energiepeil gedaald rond het niveau 0 en kan ik niet wachten om op de bank te ploffen. De her en der verdwaalde puzzelstukjes dirigeer die ik even richting puzzelhoek, maar om ze dan ook daadwerkelijk in de doos te stoppen gaat mij dan weer net te ver. Hetzelfde verhaal met de autocollectie van de oudste spruit. Deze auto's worden van een afstand richting de houten garage geslingerd met de hoop dat de auto in ieder geval in de buurt komt. Mocht dit niet het geval zal dan schuif ik ze met mijn voet nog een stukje in de goede richting.

Uiteraard helpt de oudste spruit overdag ook mee met het opruimproces, maar om nu van een 2 jarige te verwachten om alles op de juiste plek terug te stoppen en alles te sorteren is iets te hoog gegrepen naar mijn idee. Daarbij zit het waarschijnlijk ook niet in zijn genen.

De kinderkamers van de spruiten idem dito. Kamertjes die met veel liefde en aandacht zijn ingericht. Open echter geen kast of lade, want het is zoeken geblazen naar dat ene shirtje dat juist zo schattig staat op dat ene broekje. Dit zoeken verergert de boel ook alleen maar en de stapeltjes met gesorteerde kleding die er nog waren vallen nu ook wanhopig om. Helaas kom ik er dan ook uiteindelijk nog achter dat juist dat ene shirtje nog in de was zit.

Echter was het weer een dag vol vermaak. Het verplaatsen van de rommel voor vandaag zit er weer op. Het huis lijkt weer opgeruimd. Morgen een nieuwe dag om samen met de spruiten rommel te verplaatsen!


Herkenbare situatie?
LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

1 opmerking:

  1. Dat is zeker herkenbaar. Ik ruimde altijd 's avonds alles op als iedereen in bed lag. Dan had het tenminste zin. En het is fijn om ' s ochtends in een net huis beneden te komen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen