Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 16 april 2015

Voor straf elke dag Piet Paulusma kijken!

De eerste mooie dag van het jaar is geweest en wederom heb ik het niet voor elkaar gekregen om onze spruiten passend gekleed voor de dag te laten komen.
Niet dat ze geen passende kleding in de kast hebben liggen...juist wel! Kleding shoppen voor mijn spruiten is geen probleem. Ik shop (lees: klik > hup in de fictieve winkelmandje) de leukste kleding bij elkaar. Ze  zouden dus goed voor de dag kunnen komen (al zeg ik het zelf). Maar dan komt voor mij de grootste valkuil: factor weer!

Mijn oudste spruit ging gisterochtend naar de peuterspeelzaal met zijn winterschoenen (bergschoenen), kniekousen (anders hebben we afzakkers), spijkerbroek, romper met lange mouwen en een longsleeve (godzijdank geen gebreide trui) aan! Gebracht door mama met haar winterboots en winterjas. Vergezeld door een warm aangeklede kleine spruit in kinderwagen met slaapzak. (Je weet wel, zo een lekker dikke gevoerde.) Niets mis mee hoor ik je denken, maar ik had er nog niet bij gezegd dat op deze dag het kwik steeg naar 24 graden!

Ik (als moeder) had dit van te voren natuurlijk moeten weten.... maar hoe doen jullie (lees: andere ouders) dat toch altijd? Bij mij gaat dit lampje pas branden wanneer we de peuterspeelzaal binnen lopen en ik kinderen in korte trendy broeken met matchende t-shirts in pasteltinten binnen zie lopen. Meisjes op bling bling sandaaltjes en de jongens op nieuwe kekke zomergympies.

Deze nieuwe hippe zomerkleding ligt bij mijn spruiten ook in de kast. Al meer dan een maand binnen met de kaartjes er nog aan, te wachten op de eerste mooie dag van het jaar....  Helaas is deze kans wederom aan onze neus voorbij gegaan. Mama gaat vanaf vandaag elke dag voor 'straf' naar Piet Paulusma kijken en wachten op de dag dat mijn spruiten ook kunnen schitteren in hun nieuwe zomeroutfits.

'Oet morn!'


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

3 opmerkingen:

 1. Hahaha, hier precies hetzelfde. Al puffend op de fiets 's morgens naar oma in mijn winterjas. En toen ik binnenkwam de vraag of er ook shirts met korte mouwen of een korte broek in zijn rugzakje zaten..... Hmmmmm... Nee dus.....

  Volgende keer lopen ze er vast net zo cute en weerproof bij hoor, Piet Paulusma hebben we toch niet nodig? Even op je mobiel (weersite) kijken 's morgens en je weet genoeg :-) Groetjes, Kirsten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha! Jij was dus ook aardig verhit! Ik ben dus gelukkig niet alleen! Iedereen lijkt er altijd zo gelikt uit te zien op zo een eerste zonnige dag!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen