Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 15 april 2015

Spruitentax in de horeca!

Geld betalen om het flesje voor je baby op te warmen....
In verschillende media stond deze week een bericht over een restaurant dat geld eiste voor het opwarmen voor een flesje, 1x elektriciteit à 0,50! Dit zette mijn aan het denken....
Wat zouden ze nog meer in rekening kunnen brengen? We willen tenslotte niet voor verrassingen komen te staan. Daarom een stukje met een knipoog naar de horeca ;)

Ondeugende Spruit Spruitentax Horeca
Bron AD
Onze jongste spruit is 6 maanden en drinkt een flesje. Ik ben zo een moeder die loopt te zeulen met een enorm grote luiertas met daarin onder andere een fles water, een thermosfles met gekookt water en zo een handige stapeltoren van plastic bakjes met Nutrilon. Zo kan ik op elk gewenst moment (lees: die van onze spruit wel te verstaan) een fles in elkaar flansen. Dit is ook wel nodig, want als onze spruit heeft besloten dat hij honger heeft laat hij dit duidelijk merken en zijn we eigenlijk al te laat met het maken van een fles.
Maar goed hierop besparen wij 1 x elektriciteit op onze rekening. Echter wanneer het tijd is voor een prakkie zou het wel in rekening worden gebracht. Het prakkie zal toch opgewarmd moeten worden.
Maar goed, de jongste spruit consumeert verder (nog) niets en neemt toch minimaal 1 grote plek in met die kinderwagen... Misschien toch een 'kleine' bedrage voor de ruimte die we in beslag nemen en dan heb ik nog niet over de vaak 'kleine verbouwing' die plaats moet vinden willen we ons een weg banen door de eetgelegenheid. 

Maar dan....onze oudste spruit! Eet en drinkt nauwelijks van de kaart. Het gene wat hij eet verdwijnt in meervoud op de grond. Hij is wel degelijk aanwezig en daardoor zit de mogelijkheid erin dat de orde wel eens verstoord zou kunnen worden. Hij wordt daarom 'geëntertaind' met een kleurplaat van de eetgelegenheid. (De luiertas zit al zo vol dat speelgoedjes meenemen even geen optie is.) De spruit kan op een gewone stoel zitten, maar het is toch een stuk makkelijker voor papa en mama om hem in een kinderstoel te zetten. En dan heb ik het niet gehad over het verschonen van de luier van beide spruiten...

Nou, daar komt de spruitentax!

elektriciteit                    0,50
gebruik verschoonruimte          1,00 
verwijderingsbijdrage luiers     2,00
1 grote plek voor kinderwagen    1,50
verbouwingskosten                1,50
schoonmaakkosten                 1,00
ordeverstoring                   2,50
kleurplaat                       0,50
kinderstoel                      2,00
                              ---------
Totaal                           12,50


Eet en drink smakelijk! ;)

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'2 opmerkingen: