Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 2 april 2015

HI Mama van! 1ste X Peuterspeelzaal!

8:15 uur! Spitsuur in het dorp! Uit alle hoeken en gaten kwamen kinderen met vaders en moeders die zichtbaar haast hadden (verhitte hoofden en daarbij passende uitspraken). Fietsende ouders met kinderen voorop, achterop, links en rechts kijkend of ze de weg al konden oversteken zonder te moeten stoppen en afstappen. Komt het je al bekend voor?

De dag ervoor hadden we al de nodige voorbereidingen getroffen voor deze dag. Onze wekker gezet (je weet het nooit) en rugzak alvast ingepakt! We zijn er klaar voor! De eerste officiƫle dag op de peuterspeelzaal.

Ondeugende Spruit Spreuk Eerste keer Ouders Kinderen
Bron Pinterest

Om 8:30 uur werden we verwacht bij de peuterspeelzaal. Twee weken geleden zijn we al een uurtje op bezoek geweest en toen vond onze spruit het FANTASISCH.
Zou onze spruit dat nu weer vinden....

Onze spruit was duidelijk onder de indruk van de situatie. Allemaal ouders die zich een paar minuten voor half 9 door dezelfde ingang propte om de spruiten op tijd op de peuterspeelzaal te brengen. De ene ouder ging nog even gezellig bij zijn of haar spruit zitten, terwijl de ander zijn spruit een duwtje in de rug gaf en nog net een 'goedemorgen' zei tegen de juf. 
In tegenstelling tot ons eerste bezoek, bleef onze spruit aan mijn been hangen en keek mij aan met een blik van 'ik weet niet wat dit allemaal moet voorstellen, maar ik ga hier niet blijven!'. 
Gelukkig kwam hier snel verandering in toen hij een paar andere spruiten met auto's in de weer zag. Hup jas uit en gaan!

Na een kus en een knuffel (waar ik duidelijke meer behoefte aan had dan onze spruit) had ik even tijd voor mijzelf en onze jongste spruit. Met de nadruk op 'even', want om 11:15 uur werden we weer op de stoep van de peuterspeelzaal verwacht om onze spruit op te halen. 
Uiteraard was ik veeeeelste vroeg (zo een type ben ik namelijk) en stond dan ook al eerste ouder op de stoep. Het was koud, maar een paar minuten later kwam de tweede moeder ook aan. En zoals ik al in een eerdere blog schreef heb ik mijzelf aan mijn woord gehouden. Ik heb volmondig 'hallo' gezegd en ik ben zelfs een gesprek aangegaan. En daar kwam het; hallo mama van...!

'Mama van' en de spruit vonden de eerste dag naar de peuterspeelzaal wel een klein beetje spannend. Maar we zijn wel TROTS! We hebben onszelf 100% gegeven!

Groetjes 'Mama van' en oudste spruit!


LIKE & SHARE! 
Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten