Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 18 maart 2015

Zandbak vies? > PAK een BAK!

Ondeugende Spruit Zandbak Alternatief Vies

Speelt jou spruit wel eens in de zandbak?


Ik weet niet of het je wel eens opgevallen is, maar er zijn niet meer zoveel zandbakken als vroeger. Voorheen was er op iedere speelplaats wel een zandbak te vinden, echter zijn en worden deze veel weggehaald.  

Mijn haren gaan overeind staan wanneer ik een ouder hoor zeggen dat hun spruit niet in de zandbak mag spelen! Ouders geven vaak aan bang te zijn voor ziekten die via zandbakken kunnen worden opgelopen. Dit is dan ook de belangrijkste reden dat publiekelijke zandbakken verdwijnen. Daarnaast vinden veel ouders (ook al zeggen ze het niet allemaal hardop) het niet fijn dat hun kinderen overal zand in hun kleding en haar hebben...ieder zijn ding...

Toch ben ik een voorstander van een zandbak!


Wat deze ouders misschien niet weten is dat zandbakken belangrijk zijn voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Spelen met zand is goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Daarbij kan jou spruit zelf iets creëren met het zand. Hij of zij kan vormen maken, in het zand, tekenen en/ of schrijven in het zand, lekker knoeien. Laat de fantasie van je spruit de vrije loop bij het spelen in de zandbak!

Woon je niet dichtbij het strand, is er geen zandbak in de buurt, heb je gewoonweg geen plaats voor een zandbak, bang voor bacteriën of is het slecht weer? De oplossing: Pak een bak!


Ondeugende Spruit Zandbak Alternatief Vies

Of het nou een bouwplaats is waar vrachtauto's zand verplaatsen of avonturen met wilde dieren op de savanne...het past allemaal in een bak!

Als je spruit klaar is met spelen doe je het deksel op de bak en zet je het weg voor de volgende keer. Gemak dient de mens! Maar laat vooral die spruiten lekker met zand spelen!


LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten