Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 4 mei 2015

Nationale weet-ik-veel-wat-voor-een-dag!


Bron Loesje.nl

Natuurlijk ben ik bekend met (inter)nationale dagen, zoals Valentijnsdag, Vaderdag, Moederdag en ga zo maar door. Maar de laatste tijd hoor en lees ik zoveel over verschillende (inter)nationale dagen. Sommige hebben een mooie achterliggende gedachte of zijn te hilarisch voor woorden en van andere moet ik zelfs een beetje achter m'n oren krabben....
Zo was het gisteren (laatste vrijdag in maart) Nationale Pannenkoekdag. Bij mij ging er niet 1,2,3 een lampje branden. Maar toen ik verder ging lezen kwam ik erachter dat het idee erachter erg leuk is. "Iedereen heeft het altijd maar druk, druk, druk. Hierdoor krijgen onze opa's en oma's niet altijd de aandacht die ze verdienen. Op Nationale Pannenkoekdag brengen we hier verandering in. Want onder het motto 'Bak mee voor ouderen!' zet heel Nederland ouderen in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken!" Dat is toch leuk om samen met je spruit aan mee te doen! (Noteer alvast voor volgend jaar in je agenda)
 
Maar we hebben uiteraard nog veel meer nationale dagen. Een bekende is toch wel Secretaressedag (3e donderdag in april). Maar wisten jullie van het bestaan af van 'de dag van de Dokterassistente'(laatste donderdag in maart), Waarom deze dag? "Omdat uw assistente uw steun en toeverlaat is. Zij is misschien wel de belangrijkste spil in uw praktijk! Het is daarom de aangewezen dag om uw waardering voor haar uit te spreken in een leuke attentie!" Nahhh, krijg ik een beetje jeuk van! Of is het jaloersheid dat ik niemands assistente of secretaresse ben...?

Maar dan kom ik dagen tegen waarvan ik het bestaan echt niet wist....
Zoals de eerste zaterdag in mei; Internationale dag van het naakt tuinieren (SERIEUS!?)  
"Deze dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden." 
Ik sla dit jaar wederom over! 

Op 21 november is het internationale dag van de televisie. "Hierbij staan we stil bij dat de TV een van de invloedrijkste media is die er wereldwijd bestaat. Daarom hebben de Verenigde Naties in 1996 21 november uitgeroepen tot Wereld Televisiedag, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de invloed die televisie heeft op mensen." Dit is misschien een beetje achterhaald en ik wil hierbij de Verenigde Naties dan ook adviseren om deze dag nog eens op de agenda te zetten!

Voor de shopaholics onder ons; de laatste zaterdag in november is het: Niet-Winkeldag! "Dit is een internationale actiedag waarin opgeroepen wordt een dag niets te kopen uit protest tegen de westerse consumptiecultuur van "meer-meer-meer". Ik geloof dat deze dag ook (nog) niet echt is aangeslagen met onze 24 uurs koop mentaliteit!

Zelf ben ik in het rijtje 1 zeer belangrijke dag (nog) niet tegengekomen. Ik wil hierbij een voorstel doen voor Nationale Uitslaapdag. Ik doe hier dan sowieso aan mee en ik hoop van harte mijn ondeugende spruiten ook! Het liefst zo spoedig mogelijk inplannen... Ik denk dat ik niet de enige ben die hier echt op zit te wachten!
Ook inspiratie voor een nationale dag? Hier een mooi overzicht van alle speciale dagen die we in ons land rijk zijn. Wees er snel! Zoals je kan zien zijn alle dagen al bijna voorzien!LIKE & SHARE! 
Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten