Wie is Ondeugende Spruit?

maandag 16 maart 2015

Moestuinvirus! > Regrow je groentes!

Donderdag 13 maart publiceerde ik mijn blog over het moestuinvirus: Op zoek naar groene vingers. Naar aanleiding van de moestuinhype die Appie heeft ontketend en onze verhuizing naar een huis met een tuin, ben ik op zoek gegaan naar groene vingers.

In mijn verdiepingsavontuur kwam ik onder andere tegen dat je bepaalde groentes kunt 'regrowen'. Daar was ik erg nieuwsgierig naar. Ik nam de proef op de soms en ik besloot te kijken of het echt waar was. Ik ben mijn selderij gaan 'regrowen'.

Donderdag 13 maart

Hierboven een foto van de eerste dag dat ik de selderij een tweede kans gaf. De stengels van de selderij zijn beland in een overheerlijke salade en het 'kontje' zou in de groene container terecht zijn gekomen. Nu ligt dit 'kontje' in een plastic schaaltje met een laagje water. Dit bakje staat in de keuken achter het raam, waar het van 's ochtends vroeg tot een uur of 3 zon heeft.

Maandag 16 maart

We groeien!! In het 'regrowschema' staat dat je binnen een paar dagen groei moet zien en dat klopt!!!
Maandag 16 maart, 4 dagen later, maakte ik deze foto. Zoals je ziet gebeurd er iets! Dagelijks heb ik het water in het bakje ververst en ik heb de selderij aan de bovenkant even nat gemaakt onze de kraan. Helaas zie je wel dat er een bruin plekje ontstaat....begin van het einde of een onschuldig plekje... We zullen het zien!

Dinsdag 17 maart

Het is een dag later en ik heb de selderij overgeplant in een potje met potgrond. Het 'kontje' onder de grond en het nieuwe groeisel boven de grond. Ik wacht even een paar dagen af om te zien of dat dit een succes is.

Maandag 23 maart

We zijn nu bijna een week verder en de selderij groeit als een malle. Kijk maar eens wat een verschil! En dat met een dagelijkse waterbeurt door onze oudste spruit!

Volgens het schema duurt het 5 maanden voordat de selderij weer zo groot is als dat je deze had gekocht in de supermarkt. 
Het duurt even, maar dan heb je ook wat!

Wij zijn in ieder geval enthousiast en gaan met meer groentes aan de slag.  Uhmm, welke groentes zijn nog meer geschikt om te regrowen!? 
Hier staan ze nog een keer op een rij!

Bron Pinterest

Als mijn selderij in 5 maanden inderdaad weer zo groot is als toen  was dan laat ik het jullie weten! 

Veel plezier met 'regrowen'! 

LIKE & SHARE! 
Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram,  
Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten