Wie is Ondeugende Spruit?

donderdag 26 maart 2015

Moestuinvirus > Moestuinstresssssss!!!!!!


Ondeugende Spruit Moestuinvirus Moestuin

Heel enthousiast zijn we begonnen aan ons moestuin avontuur en het ging ook heel voorspoedig! De moestuinplantjes groeiden als kool, al hadden aardbeien er in het begin geen zin in. Echter melden deze zichzelf toch aan boven de grond. Maar nu we een paar weken verder zijn moet ik bekennen dat de klad er een beetje inzit. De wortels hebben het opgegeven en liggen er verdort bij. Sommige bakjes krijgen last van een witte pluizige substantie, ook wel schimmel genaamd. HELP! Wat nu!?

Hup! Schouders eronder en reanimeren de boel! Informatie zoeken op het internet! In het eerste artikel wat ik tegenkom staat de zin; "Moestuinieren kan veel tijd kosten en frustrerend worden als iets mislukt." Klopt! Daarbij komt nog dat ze in het artikel gooien met termen zoals 'het dieven van tomaten en verspenen van sla als je echt mooie resultaten wilt'. Wat?

Mijn enthousiasme komt door dit artikel niet bepaald terug en er spoken nu nog meer moestuin gerelateerde vragen in mijn hoofd! Met andere woorden; moestuinstresssss! Welke groentes moeten al naar buiten en welke moeten binnen blijven? Kan ik ze gewoon uit het potje trekken en in een grote potje/bak zetten of niet!? De ene groente wel in de zon de andere niet... Dan schijnt er ook nog zoiets als ijsheiligen (half mei) te zijn. Dat houdt ik dat het nog kan vriezen en dat vinden moestuintjes niet leuk. Dat betekend dus eigenlijk dat ik tot en met die tijd met onze moestuintjes binnen opgescheept zit. De andere optie is om met een stuk zeil in de weer te gaan, maar dat is niet voor mij weggelegd. 

Echter kwam ik een paar klikken verder op het internet toch een juweeltje van een site tegen! www.zelfgroentekweken.nl Allemaal tips en trucks om die groene vingers te creëren! Inclusief je eigen moestuinplanner die je online kunt creëren! Allemaal voor nopes!

Mijn enthousiasme komt weer terug! (Ondanks dat de wortelen het niet hebben overleefd....) Ik hoop dat de rest het wel goed blijft doen. Want het zou toch wel heel leuk zijn om uiteindelijk te kunnen oogsten met onze oudste spruit!
  

LIKE & SHARE! Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Instagram, Pinterest of Bloglovin'


1 opmerking:

  1. Ik ben sinds vorige week weer begonnen met een moestuintje, echt super leuk om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen