Wie is Ondeugende Spruit?

woensdag 4 maart 2015

Juweeltjes scoren op Marktplaats!!!

Hoe zoek jij juweeltjes op Marktplaats? 

Ok...ik geef het toe....zelf heb ik een kleine verslaving aan retro en vintage spulletjes voor mijn Ondeugende Spruiten. Een van de sites waar ik uren op kan ronddwalen in Marktplaats. Ontelbare advertenties en voor ieder wat wils. Er is dus veel te vinden, wat het ook erg lastig kan maken. 

 Dit zijn een paar (druppel op de gloeiende plaat) van mijn juweeltjes die ik de afgelopen tijd heb gescoord!


Ondeugende Spruit Tips Marktplaats
Dit retro/ vintage ledikant voor de jongste Ondeugende Spruit!
Ondeugende Spruit Tips Marktplaats
Letterkaart!
Ondeugende Spruit Tips Marktplaats
Retro spelletjes en puzzels voor een habbekrats!

Hier 5 tips om juweeltjes op Marktplaats te scoren:

Klinkt raar, maar zoek niet alleen op het geen wat je zoekt. Je bent bijvoorbeeld opzoek naar een leuk retro/ vintage ledikant voor de Spruit en je wilt niet de hoofdprijs betalen. Dan ligt het voor de hand om 'retro ledikant'  in te typen als zoekopdracht....je krijgt dan een hoop resultaten met waarschijnlijk ook hele mooie exemplaren. Exemplaren waar veel op geboden wordt en dus ook een hoge prijs voor betaald moet worden. 

Ten eerste zijn er, gelukkig voor ons, nog steeds aanbieders/ verkopers die hun advertentie nog niet op professionele wijze aanpakken. Zij zullen dus niet de trendy woorden als vintage en retro gebruiken. Zij zullen alleen ledikant invullen of zelfs helemaal het woord ledikant niet gebruiken. Zij gebruiken bijvoorbeeld 'kinderbed'. Denk hier dus ook goed over na; hoe zouden andere mensen een ledikant noemen. 
Ten tweede maakt Marktplaats verschil in verklein woorden, bijvoorbeeld ledikantje en bedje. Het maakt zeker uit voor je zoekresultaten of je een verkleinwoord gebruikt of niet.
De derde tip is om te kijken of de aanbieder ervoor kiest om iets aan elkaar te typen of niet. Een voorbeeld hiervan is baby bed of babybed. Ook dit geeft andere zoekresultaten.
Tot slot hebben we nog de typefoutjes....bijvoorbeeld ledikand in plaats van ledikant. Je lacht misschien, maar heus het komt vaker voor dan dat je denkt.

Hier volgt een rijtje met zoekwoorden die ik bijvoorbeeld zou intypen bij het vinden van een ledikant. 

ledikant(je), kinderbed(je), kinder bed(je), bed(je), wieg(je), peuterbed(je), baby bed(je), babybed(je), kribbe en dan natuurlijk de verschillende versies met typefoutjes.

Nog een laatste tip: Marktplaats 'werkt samen' met TNT post. De verzendkosten voor een pakket (tot 10 kg) bij TNT zijn echter 6,95. Dit kan echter net zo makkelijk bij DHL en daarvan zijn 
de kosten 4 euro. 

Het kost wat extra tijd, maar dat is het voor mij altijd waard geweest om juweeltjes te scoren!

Zoekse!

LIKE and SHARE! 
Ondeugende Spruit is te volgen via Facebook, Pinterest of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten